Ιωαννίδου Ράνια

Ράνια Ιωαννίδου
Η Ράνια (Ουρανία) Ιωαννίδου γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μιχάλη Κουνελάκη (Ελληνικό Ωδείο).

Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Θεοδόση (πέθανε του 1995).

Έχει δανείσει τη φωνή της σε πάρα πολλές παιδικές σειρές όπως »Ντένις ο τρομερός», »Κάντι-Κάντι», »Ρομπέν των δασών», »Καρουσέλ», »Σάντιμπελ», »Σέιλορ Μουν»»Οι πεταλούδες ελεύθερες πετούν».

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Φιλμογραφία
Σκλάβοι στα δεσμά τους (2009) [Τασία]
Πάμε πάλι (2005) (1989) [Ελένη]
20 γυναίκες κι εγώ (1973)
Γράμμος (1971) [Χρυσούλα]
Ο Μανωλιός ξαναχτυπά (1971)
Πάρε το δάκρυ μου (1965)

Αυτοί που ξέχασαν το Θεό (1964)[Νταίζη]
Ο ταυρομάχος προχωρεί (1963)
Το νησί των πειρασμών (1961)

Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961)
Γαμήλιες περιπέτειες (1959)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...