Ερήμου Ελένη

Ελένη Ερήμου

Η Ελένη Ερήμου γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Π. Κατσέλη (1967), στην Πάντειο Σχολή και στη Νομική Αθηνών (1978). Στο σινεμά ξεκίνησε το 1962 με την ταινία «Δεν Γνώρισα Μητέρα» και στο θέατρο το 1968 με το έργο «Πέερ Γκυντ» του Ίψεν. Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 17 ταινίες παίζοντας κυρίως σε κωμωδίες και αισθηματικά δράματα. Ανάμεσα σε αυτές οι ταινίες «Αγάπησα μια πολυθρόνα (1971)», «ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά(1970)», «Μαντώ Μαυρογένους (1971)», «Με φόβο και Πάθος (1972)», κ.α.. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής από την τηλεόραση.

Φιλμογραφία

Δεν γνώρισα μητέρα (1962)
Η μοίρα μιας γυναίκας (1968)
Λάουρα (1968)
Η μεγάλη Ανάσταση (1969)
Ο αντάρτης του βάλτου (1969)
Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
Η σκλάβα (1970)
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970) [Ρία Χάνου]
Το παιδί της μαμάς (1970) [Καίτη …-Χαϊδεμένου]
Κάθε ναυάγιο και μια κόλαση (1971)
Φλογισμένη σάρκα (1971)
Αγάπησα μια… πολυθρόνα (1971) [Καίτη]
Μαντώ Μαυρογένους (1971) [Νίκη Καλογερά]
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Μαριάννα Καλφαρά]
Με φόβον και πάθος (1972) [Ελβίρα Βιάσκου-Βενέτη]
Τελευταία πτήση (1978)
Γυναίκες στα όπλα (1979) [Μάρθα]
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980) [δημοσιογράφος]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...