Μεταξάς Μιχάλης

Μιχάλης Μεταξάς  

Ο Μιχάλης Μεταξάς είναι σπουδαίος και πολύ όμορφος χορευτής και χορογράφος. 
Ξεκίνησε ως αθλητής της πυγμαχίας.
Σπούδασε κλασσικό χορό στη μεγάλη δασκάλα Ελβετίδα Myriam Swayze και παράλληλα έπαιρνε μαθήματα εκφραστικού χορού στη σχολή της Ραλλού Μάνου στο Ελληνικό χορόδραμα.
Για δύο χρόνια συνέχισε τον κλασικό χορό στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη και 4 χρόνια στη σχολή του Ερρίκου Γαλάνη.
Επίσης παρακολούθησε μαθήματα τζαζ, μοντέρνου χορού με τον αμερικανό χορευτή και χορογράφο Τζορτζ Sharp.
Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στα μπαλέτα της Αθήνας και στη συνέχεια δούλεψε στο μουσικό στο θέατρο Ακροπόλ με χορογράφο τον Γιάννη Φλερύ. Συνεργάστηκε με τους χορογράφους Μανώλη Καστρινό, Τάκη Βαρλάμο, Φώτη Μεταξόπουλο, στα μεγάλα θέατρα της Αθήνας »Εθνικού Κήπου», »Βέμπο»,»Μετροπόλιταν»,»Rex»  και άλλα.
Εμφανίστηκε σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες και στην τηλεόραση σε πάρα πολλές εκπομπές της ΥΕΝΕΔ και σε διάφορα video clip. 
Εμφανίστηκε επίσης σε μεγάλα κοσμικά κέντρα στο »Διογένη»,»Φαντασία», »Νεράιδα»,  »Δειλινά»,  »Παλιά Αθήνα», »Μοστρού».»Κάστρο», »Πλακιώτικο Σαλόνι» και άλλα.
Ένας υπέροχος χορευτής που ξεχώρισε στο θέατρο για το ταλέντο και το ήθος του!!!

Φιλμογραφία

Γκαρσονιέρα για δέκα (1981) [χορευτής]
Μια Μάνα Κατηγορείται (1972) [χορευτής]
Πιο Τρελλοί και απ` τους Τρελλούς (1972) [χορευτής]
Σέργιος και Αννα (1971) [χορευτής]
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
Νά΄τανε το 13 νά’ πεφτε σε μας (1970)[χορευτής]
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)[χορευτής στο διαγωνισμό]
Η μεγάλη Ανάσταση (1969)[πελάτης μπαρ]
Το…θύμα (1969)[χορευτής]
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1969)[χορευτής]
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)[Δημήτρης Δελησταύρου]
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Ο πεθερόπληκτος (1968)
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)[χορευτής]
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)[καλεσμένος και ήρωας επεισοδίου στο κέντρο διασκέδασης]
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1967)
Ο μόδιστρος (1967)[χορευτής]
Πειραιάς ώρα 7.30 (1967)[χορευτής]
Πάρε κόσμε (1967)[φίλος Μαντζουράνη/χορευτής]
Διπλοπενιές (1966)[χορευτής]
Είναι ένας τρελός, τρελός Βέγγος (1965)[χορευτής]
Κάτι να καίη (1964)[μέλος συγκροτήματος]
Το δόλωμα (1964)
Δεσποινίς διευθυντής (1964)[καλεσμένος στο πάρτι]
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964)[χορευτής]
Έκλαψα πικρά για σένα (1964)
Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964)[στο χορό και στο καυγά]
Το τεμπελόσκυλο (1963)[χορευτής]
Η ψεύτρα (1963)[χορευτής]
Λαός και Κολωνάκι (1959) [χορευτής]
 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχόλια
Loading...