Η Ρένα, το οφσάιτ και ο φίλαθλος με το ξηλωμένο πουλόβερ….

Η Ρένα είναι οφσάιντ

Το 1972 η Φίνος Φιλμς γυρίζει την ταινία «Η Ρένα είναι οφσάιντ», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου.
Σε αυτήν πρωταγωνιστούν η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Νίκος Γαλανός – που υποδύεται τον διάσημο ελληνοαργεντινό ποδοσφαιριστή Χούλιο Μπάλμας-, ο Δημήτρης Νικολαϊδης, ο Βασίλης Τσιβιλίκας και η Ελίζα Βόζεμπεργκ, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γνωστή ποινικολόγος, 16 χρονών τότε.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου της χρονιάς εκείνης και έκοψε 165.128 εισιτήρια στην πρώτη της προβολή στην Αθήνα. Ήρθε στην 5η θέση ανάμεσα σε 64 ταινίες εκείνη την κινηματογραφική σεζόν.

i rena einai ofsiteΗ ταινία αυτή ήταν η τελευταία που γύρισε ο Αλέκος Σακελλάριος, αλλά και η τελευταία φορά που η Ρένα Βλαχοπούλου συνεργάστηκε με την Φίνος Φιλμς.
Στους τίτλους της ταινίας εκείνης ο ηθοποιός Γιώργος Γρηγορίου αναφέρεται λανθασμένα ως Γρηγόρης Γρηγορίου, λάθος που δεν διορθώθηκε ποτέ.
Αλησμόνητη εξάλλου η σκηνή όπου στις εξέδρες του γηπέδου του Παναθηναϊκού, ο Αλέκος Σακελλάριος που εμφανίζεται ως φίλαθλος, ξηλώνει από την αγωνία του για την έκβαση του ματς, όλο του το πουλόβερ!
Ο ελληνικός κινηματογράφος ωστόσο, από εκείνη την περίοδο είχε ήδη μπει σε τροχιά κρίσης, η επέλαση της τηλεόρασης είχε αρχίσει και τα εισιτήρια στους κινηματογράφους άρχισαν να μειώνονται αισθητά από σεζόν σε σεζόν.

Αναδημοσίευση άρθρου απο το:

gazzetta.gr

Σχόλια
Loading...