Πάνος Σουπιάδης: Ο ηθοποιός που διακρίθηκε την δεκαετία του ’80

Πάνος Σουπιάδης

Με μια ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση ο Παναγιώτης Σουπιάδης υπήρξε από τους ηθοποιούς που διακρίθηκαν στα χρόνια του ’80. Μια εποχή που από πολλούς αμφισβητήθηκε στα κατοπινά χρόνια. Μετρώντας περισσότερες από 60 ταινίες στη φιλμογραφία του δεν κοιτά στο παρελθόν, δε μετανιώνει για ότι έχει κάνει και έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από τους συναδέλφους του. Βλέπει με συμπάθεια τις βιντεοταινίες του και σήμερα γεμάτος πλέον ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας χωρίς αποθημένα!!!

panos soupiadis5Υπήρξατε σταρ την εποχή της βιντεοκασέτας. Τι θυμάστε από τα χρόνια εκείνα;

Εκείνα τα χρόνια ήταν γεμάτα ξεγνοιασιά, νιάτα, ρυθμό, χρώματα, μουσικές, στέκια, παρέες και όμορφες γυναίκες στον κινηματογράφο που μέχρι και σήμερα μετράνε.

Πως μπήκε η υποκριτική στη ζωή σας;

Όταν ήμουν μικρός δούλευα σερβιτόρος στο θέατρο και η ηθοποιός Σμαράγδα Σμυρναίου με πήγε στον σκηνοθέτη και έκανα οντισιόν και κέρδισα τον ρόλο σε ένα σίριαλ «Τα αγρίμια» με τον Νίκο Ξανθόπουλο. Μέσα σε 40 επεισόδια έγινα ο Γαβρίλος (κρίμα που δεν υπάρχει αρχείο).

 

Το θέατρο τι θέση έχει στην καριέρα σας;

Την θέση επάνω στην σκηνή. Είναι μαγικό να κάνεις τους θεατές να γελούν με την καρδιά τούς ενώ εσύ μιλάς σοβαρά.

Η τηλεόραση σήμερα παράγει τέχνη; Η μυθοπλασία είναι σχεδόν ανύπαρκτη…

Η τηλεόραση είναι ένα πολυμέσων. Άλλοτε λειτουργεί θετικά άλλοτε αρνητικά, δεν έχει διάρκεια αυτός που συμμετέχει μέχρι 5 χρόνια. Σε αντίθεση τότε με τον κινηματογράφο και το βίντεο, σε πλήρωναν να σε δουν και ξεχωρίζες. Αυτοί είναι οι διαχρονικοί ηθοποιοί.

Βγάλατε χρήματα από τις συμμετοχές σας στις βιντεοταινίες;

Δεν υπάρχουν και δεν υπήρχαν χρήματα, ούτε στο θέατρο, ούτε στον κινηματογράφο, ούτε στο βίντεο. Με το να υπάρχουν 20 ηθοποιοί που τα πήραν, ας τους ρωτήσουμε αν έχουν δέκα επιτυχίες και μια αποτυχία μετά, τέλος.

 

Θεωρείτε την εποχή εκείνη λάθος; Οι επιλογές σας σας έφεραν σε λάθος δρόμο;

Επιλέγουμε το καλύτερο και βγαίνει χειρότερο και αντίστροφα. Τις ίδιες επιλογές θα έκανα, δεν αλλάζουν οι άνθρωποι μόνο το κοινό.

Μετανιώσατε για τις επιλογές σας;

Όχι έκανα αυτό που έπρεπε. Οι κάθε εποχές είναι διαφορετικές, σκέφτομαι να κάνω το ίδιο. Αλάνθαστη συνταγή.

Παρακολουθείτε σήμερα τις ταινίες σας;

Κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν αρνείται το παρελθόν του. Γενικά βλέπω τα πάντα και πιο πολύ τις δικές μου (έκανα ποικιλία σεναρίων που θα πουλούσαν και σήμερα).

Νιώσατε ποτέ πικραμένος ή απογοητευμένος από συναδέλφους σας; 

Δεν είχα διαφορές με συναδέλφους, ποτέ δεν ήρθα σε κόντρα. Δεν έκανα παρέες. Θέατρο και σπίτι για διάβασμα ήταν η επιλογή μου.

Πως προέκυψε η συμμετοχή σας στο «Λούφα και παραλλαγή»;

Έκανα μια διαφήμιση ένα παγωτό, στην εταιρία παραγωγής με είδε ο σκηνοθέτης και με κάλεσε (το πρώτο πλάνο της ταινίας ήταν το δεξί μου πόδι, η ταινία έκανε τεράστια επιτυχία, ο σκηνοθέτης μου μεγαλωσε τον ρόλο και  με έβαλε και σε δεύτερη εμφάνιση στην ίδια ταινία).

Αρνηθήκατε ποτέ ρόλους ή συνεργασίες;

Φυσιολογικά αρνείσαι έναν ρόλο αν είναι μικρός, εγώ φρόντιζα να τούς κάνω νωρίς. Στα 27 μου είχα μια τεράστια διαδρομή στο θέατρο και πολλές ταινίες (67 με μικρούς και μεγάλους ρόλους) όταν αρνείσαι σιγά σιγά βγαίνεις εκτός.

Σήμερα σας λείπει η προβολή ή η δημοσιότητα;

Όχι πέρασα όμορφα, μάλλον εγώ τους λείπω. Όλοι θέλουν να με δουν. Παίζω θέατρο, είναι  η δεύτερη ζωή μου.

Θεωρείτε ότι η σημερινή εποχή είναι άγρια για τον κόσμο του θεάτρου;

Το θέατρο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, έχουν απλοποιηθεί τα πράγματα, ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να δοκιμαστεί στο χώρο αλλά με την προϋπόθεση να μην κλαίγεται.

Η Τηλεόραση όπως λειτουργεί σήμερα σας αρέσει; Παρακολουθείτε;

Βλέπω τα πάντα, δεν σνομπάρω, ξέρω νέους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, σκηνογράφους και παρουσιαστές. Μου αρέσει να παρακολουθώ.

Έχετε απωθημένα ως ηθοποιός; Κάποιος ρόλος ίσως;

Όταν είσαι 59 ετών και ασχολείσαι με την κωμωδία, κυρίως εσύ φέρνεις τον ρόλο στα μέτρα σου. Δεν ζηλεύω ρόλους, ούτε χώρους. Εγώ μπορώ να φροντίσω σε μια παρέα να γίνω αγαπητός και πιστεύω να είμαι και τα επόμενα χρόνια, γιατί σκέφτομαι να ζήσω για πάντα.Μέχρι στιγμής όλα καλά…….

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Πάνο Σουπιάδη για την συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Το φωτογραφικό υλικό είναι από την προσωπική σελίδα του στο facebook.

Σύνταξη άρθρου: Ηλίας Τάσκου

Σχόλια
Loading...