Δουλγεράκης Ντίνος

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Ντίνος Δουλγεράκης

 

Ο Ντίνος Δουλγεράκης γεννήθηκε στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης το 1937 και σπούδασε στις δραματικές σχολές Εθνικού Θεάτρου και Γρηγόρη Βαφιά μετά την αποφοίτησή του από την Παιδαγωγική Ακαδημία.

Εργάστηκε με αξιόλογους αθηναϊκούς θιάσους και ανέπτυξε δραστηριότητα στο ραδιόφωνο και σε εκπομπές συνέχειας.

Το 1981 ίδρυσε το Επαγγελματικό Παιδικό Θέατρο, όπου παρουσίασε σε δική του σκηνοθεσία διάφορα έργα.

Σκηνοθέτησε επίσης έργα σε συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες του πολιτιστικού τμήματος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (1983) και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (1994-1995).

Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Χαράς Αποστόλου.

Πέθανε από έμφραγμα στις 25 Μαρτίου 2012.

 

Φιλμογραφία

Μειδιάστε παρακαλώ (1988)
Σιδηρά κυρία (1983)
Ο φαλακρός μαθητής (1979) [αστυνόμος]
1922 (1978)
Η αλήθεια είναι πικρή (1974)
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973)
Σ`έχω ανάγκη απόψε πολύ (1973)
Οι πολεμισταί της ειρήνης (1973)[Βερβεράκης]
Θανάση πάρε τ’ όπλο σου (1972)
Ο Ιπποκράτης και η δημοκρατία (1972)
Ο εχθρός του λαού (1972)
Πίσω και σας φάγαμε (1972)
Ευδοκία (1971)
Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (1971)
Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)
Ο παιχνιδιάρης (1970)
Ο τελευταίος αιχμάλωτος (1970)
Ο αετός των σκλαβωμένων (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Το ανθρωπάκι (1969)
Ένας άντρας με συνείδηση (1969)
Φοβάται ο Γιάννης το θεριό… (1969)
Η σφραγίδα του Θεού (1969)
Δάκρυα και διπλοπενιές (1969)
Η λυγερή (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Καταραμένη ώρα (1968)
Η κοινωνία μας αδίκησε (1967)
Η έβδομη μέρα της δημιουργίας (1966)
Φίφης ο ακτύπητος (1966)[σερβιτόρος]
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)[νύχτα, στο δρόμο του Πικερμίου]
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964)[λαχειοπώλης]
Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης (1963)[θεατής στον αγώνα πυγμαχίας]
 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχόλια
Loading...