Φυσσούν Πέτρος

Ο Πέτρος Φυσσούν είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1933 στη Ρωσία (άλλες πηγές αναφέρουν στο Αγρίνιο), γιος πρόσφυγα απο τη Ρωσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μετά τη ρωσική επανάσταση. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954. Μέχρι το 1956 συνεργάσθηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν.

a67e9d105d87a83c2081372f8c241cc4_XL

Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα1961-1965 και στη συνέχεια ομοίως στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 1976-1978.

Στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση.

Αναδημοσίευση άρθρου απο το:

Είχε συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (1965), Μόσχας και τότε Λένιγκραντ (1966), Αθηνών, Φιλίππων αλλά και στα Επιδαύρια.

Υπήρξε θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας αλλά και μέλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία όπως Α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με Α΄ Βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975.

Μόνιμος κάτοικος Αθηνών (οδού Χοϊδά) και ομιλεί Αγγλικά, Ρωσικά και Σουηδικά. Αδερφός του ο επίσης ηθοποιός Κώστας Φυσσούν.

c82e68ecc91a6115905b52a4dab0ec5b_XL

Φιλμογραφία  

  • Οι Παράνομοι (1958)
  • Μια λατέρνα, μια ζωή (1958)
  • Οι Υπερήφανοι (1962)
  • Ο αδελφός Άννα (1963)
  • Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
  • Προδοσία (1964)
  • Διωγμός (1964)
  • Η μοίρα του αθώου (1965)
  • Διχασμός (1965)
  • Ο ζεστός μήνας Αύγουστος (1966)
  • Οι ένοχοι (1967)
  • Αυτή η γη είναι δική μας (1967)
  • Ο Αλύγιστος (1968)
  • Μπροστά στην αγχόνη (1968)
  • Η οργή του αδικημένου (1968)
  • Οι γενναίοι του Βορρά (1970)
  • Μαντώ Μαυρογένους (1971)
  • Αέρα, αέρα, αέρα (1972)
  • Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)
  • Rosmarinus Officinalis (2008)
  • The Flight of the Swan (2011)

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...