Δαδινόπουλος Νίκος

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

 

Νίκος Δαδινόπουλος 

O Νίκος Δαδινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου του 1944.

Ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 1960 όταν έλαβε μέρος σε ταινίες ενώ συνέχισε σε πολλά σήριαλ της κρατικής και της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Έγινε ευρύτερα γνωστός τη δεκαετία του ’70 χάρις στη συμμετοχή του στη σειρά «Λούνα Παρκ».

Ήταν παντρεμένος από το 1979 με τη συμπρωταγωνίστριά του, Μαίρη Ευαγγέλου, με την οποία απέκτησε έναν γιο ο οποίος ασχολείται με τη σκηνοθεσία.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Κρήτη, συνεργαζόμενος με το τοπικό ΔΗΠΕΘΕ. Πέθανε στα Χανιά το 2012.

Φιλμογραφία

1966Η 7η ημέρα της δημιουργίας
1967Ο χαζομπαμπάςΤο κορίτσι της οργής
1968Ορκίζομαι, είμαι αθώαΠήρε ο άνεμος τα όνειρά μου
1969Δάφνις και ΧλόηΗ αρχόντισσα του λιμανιού

Κοντά σου γνώρισα την αγάπη

1970Αγάπησα μια άγνωστηΗ αριστοκράτισσα και ο αλήτης
1971Η χαραυγή της νίκηςΔάκρυα για έναν αλήτη

Ο κυρ Γιώργης και οι τρέλες του

1972Κατηγορώ τη ζωήΚλεμμένος έρωτας

Αιχμάλωτη του μίσους

Μια μάνα κατηγορείται

Η αμαρτία της ομορφιάς

1973Σε έχω ανάγκη απόψε πολύ
1974Οι εραστές του ονείρου
1975Ο τρομοκράτης
1977Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται
1981Ο τελευταίος άντρας
1989Το χρέος του μπάτσου

Βιντεοταινίες

1986Μια γυναίκα στα μέτρα μουΜάρθα : το χρονικό ενός βιασμού
1987Ρουσφέτι και σεξΤο κορίτσι του μπάτσου

Δυο κοκόρια και οι κότες

1988Εσύ, εγώ και η άλληΠαντρέψτε με κι ας κλαίω

Μια τρελή, τρελή ζωντοχήρα

1989Όνειρο αγάπηςΚρεβάτι για πέντε

Το χρέος του μπάτσου

Μια νύφη στην μπανιέρα μου

Λεζεντάνο, ο πιλότος της συμφοράς

1991Το τελευταίο express

 

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...