Αφιέρωμα στον χαρισματικό και μεγάλο κωμικό Αντώνη Παπαδόπουλο

Ο ηθοποιός για τον οποίο θα μιλήσουμε σήμερα, ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος και κωμικός, το χιούμορ του ήταν αστείρευτό και οι ιδιαίτερες εκφράσεις και γκριμάτσες που έκανε στον κάθε ρόλο που ενσάρκωνε, μας έκανε ή να γελάμε πολύ, ή να τον λυπόμαστε (γιατί οι χαρακτήρες που έκανε συνήθως ήταν, αυτός του αφελή, ή του γκρινιάρη, ή αυτού που είχε πάντα παράπονα απ’ όλους).

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Μια χαρακτηριστική φιγούρα, που σίγουρα μας έχει μείνει στο μυαλό και στην καρδιά μας. Σας παρουσιάζω:

P1850194-300x400
Ο Παπαδόπουλος Αντώνης γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1932 στην Θεσσαλονίκη, στην πάνω μεριά του Βαρδάρη και είχε άλλες δυο αδελφές, την Μαίρη και την Τάσα. Οι γονείς του ήταν και εκείνοι ηθοποιοί και μάλιστα λένε πως η μητέρα του τον γέννησε σε μια περιοδεία τους. Επόμενο λοιπόν ήταν, να ζει και να μεγαλώνει σε περιοδείες μαζί με τους γονείς του και έτσι η πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή ήταν σε ηλικία περίπου πέντε ετών.

Δεν σπούδασε σε καμία σχολή υποκριτικής, όμως η μητέρα του, τους έμαθε, πώς να κάνουν διάφορα ακροβατικά, για να μπορούν να εντυπωσιάζουν τον κόσμο που πήγαινε να τους παρακολουθήσει.

 

Οι Παπαδόπουλοι, όπως τους ονόμαζαν, ήταν όλοι μουσικοί και ξεκίνησαν με τσαντίρι από την Κωνσταντινούπολη. Πρώτα γεννήθηκε η αδελφή του η Μαίρη, μετά από περίπου επτά χρόνια γεννήθηκε ο ίδιος και τέλος η μικρότερη αδελφή του η Τάσα.

Antonis_Papadopoulos

Μερικά χρόνια μετά, στην Κατοχή, όλη η οικογένεια έφυγε από την Θεσσαλονίκη για να εγκατασταθεί στην Αθήνα και έψαξε και βρήκε διάφορες δουλειές, αλλά σαν κομπάρσος, χωρίς να λέει και πολλές κουβέντες. Όμως σιγά σιγά οι κουβέντες του και οι ατάκες του άρχισαν να μεγαλώνουν και κάποια στιγμή ήρθε η ώρα να πάρει τον πρώτο του ρόλο.

Οι ρόλοι του τις περισσότερες φορές δεν ήταν πρωταγωνιστικοί, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να μεσουρανεί στα τέλη του ’60 μέχρι και τα τέλη του ’70, με το καταπληκτικό του ταλέντο, το χιούμορ και μ’ αυτή την περίεργη χροιά της φωνής του, που είναι σε όλους μας τόσο οικία. Και πως μπορούμε να ξεχάσουμε το χαρακτηριστικό, γεμάτο παράπονο, κλάμα του «αουμ, αουμ».

Αναδημοσίευση άρθρου απο το:

Αν και έγινε γνωστός από τον ρόλο του Μπόμπο, τον οποίο τον ενσάρκωσε καταπληκτικά, ωστόσο η συνεργασία του με τον Θανάση Βέγγο τον καταξίωσε.

Κάποιες από αυτές τις ταινίες είναι «Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ», «Ο φαλακρός μαθητής», «Θανάση πάρε το όπλο σου» κ.α, και στην δεκαετία του ’80 πρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες, όπως το «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», «Οι φανταρίνες», «Τροχονόμος Βαρβάρα» κ.α. Τότε όμως αυτές οι ταινίες, είχαν χαρακτηριστεί ως μειωμένης αισθητικής, παρόλο που ο κόσμος τις ήθελε και οι πωλήσεις πήγαιναν πάρα πολύ καλά.

fca9945ae955f9c4e47cf15f43ae9741_L-1000x750
Παρ’ όλο που ο Παπαδόπουλος δεν θεωρούνταν ένας από τους ωραίους του κινηματογράφου, οι επιτυχία που είχε στις γυναίκες ήταν συγκλονιστική. Μάλιστα μια ιστορία που διηγείτο ο πολύ καλός του φίλος Ζαννίνο, ήταν όταν σε μια περιοδεία του, που ο Παπαδόπουλος εξαφανίστηκε κάποια στιγμή με μια ψηλή Βλαχοπούλα στο δάσος και όταν εμφανίστηκαν, τον είδε να τις δίνει δύο λίρες και εκείνος αγανακτισμένος τον επίπληξε που τις έδωσε τόσα πολλά όταν εκείνος από το θέατρο τα έβγαζε αυτά τα χρήματα με πολύ κόπο. Τότε ο Αντώνης Παπαδόπουλος του απάντησε «βρε Ζαννίνο, τι αξία μπορεί να έχουν δύο λίρες μπροστά στο κέφι μου;». «Ναι μωρέ Αντώνη, αλλά αν το κορίτσι έχει αδέλφια και έρθουν κάποια στιγμή να σου ζητήσουν το λόγο;» «Καλέ πιο κορίτσι μου λες; Παντρεμένη είναι και έχει και δυο παιδιά».

Μάλιστα μετά από μερικές μέρες, εμφανίστηκε η Βλαχοπούλα έξαλλη και όταν την πλησίασε ο Ζαννίνο για να την ηρεμήσει και να μην γίνει φασαρία, του έδειξε τις λίρες οι οποίες ήταν ψεύτικες και προσπαθώντας να συγκρατήσει τα γέλια του, ο Ζαννίνο της είπε να μην κάνει φασαρία, γιατί όταν έρθει η αστυνομία και την ρωτήσει για πιο λόγο της έδωσε αυτές τις λίρες ο Παπαδόπουλος, εκείνη τι θα τους απαντούσε;;;;;; Έτσι και εκείνη μόλις το σκέφτηκε, έφυγε.

ΕΤΡΕΤ

Αγαπούσε πολύ τους νέους ηθοποιούς που ήταν στον θίασο και αγωνιούσε πολύ γι’ αυτούς. Πάντα τους ρώταγε αν είχαν φαί, αν η πληρωμή τους ήταν αυτή που έπρεπε και διάφορα τέτοια. Αγαπούσε πάρα πολύ αυτό που έκανε και το έδειχνε κάθε μέρα και σε όλους. Ο Αντώνης και Μαίρη συνέχυσαν το θέατρο, αλλά η μικρότερη αδελφή η Τάσα έγινε τραγουδίστρια και κάποια στιγμή που μπόρεσε, έφυγε για τον Καναδά.

Papadopoulos_Antonis_B_4d83133752e92ef4890c6b6ed4966ac0_P
Ο Αντώνης Παπαδόπουλος ήταν θείος του τραγουδιστή Χρήστου Θηβαίου, παιδί της αδελφής του της Μαίρης, ο οποίος τραγουδιστής τον θυμάται πάντα με αγάπη και ο ίδιος λέει ότι ο θείος του ήταν ένας ευαίσθητος και με πολύ χιούμορ άνθρωπος. Τον είχε σαν πατέρα του και διατηρούσε μαζί του μια ιδιαίτερη σχέση. Όλη η οικογένεια ήταν πολύ δεμένη μεταξύ τους και υπήρχε πολύ αγάπη, ανάμεσα στ’ αδέλφια.

Του άρεσε να συζητάει πολύ με όλους τους ανθρώπους, χωρίς να ξεχωρίζει κανέναν.

Ακόμα του άρεσε πάρα πολύ η μπύρα και έπινε πολύ από αυτή και επίσης ήταν μανιώδης καπνιστής.

Δεν ήθελε να κόψει το κάπνισμα, γιατί έλεγε ότι «το τσιγάρο ήταν ο τρόπος για να ξεδίνει από τα βάσανα». Γι’ αυτό και κάπνιζε ότι μάρκα και αν βρισκόταν μπροστά του. Άρχισε λοιπόν να έχει αναπνευστικά προβλήματα, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε από το να καπνίζει πολύ. Έτσι μοιραία, αυτή η κατάσταση ήταν και μια αιτία που μας άφησε πολύ νωρίς, όταν τον χτύπησε ο καρκίνος και άφησε την κόρη του μόλις δύο ετών, μετά τον γάμο του με την ηθοποιό Ζωή Μυρίτη, την οποία και λάτρευε.

hqdefault

Παρ’ όλο που είχε κάνει αρκετά πράγματα και αρκετά συχνά τον παρακολουθούμε μέχρι και σήμερα σε διάφορα έργα, δεν έχει γίνει ποτέ κάποιο ιδιαίτερο αφιέρωμα, για να μπορέσουμε να μάθουμε περισσότερα για την ζωή, αυτού του αξέχαστου ηθοποιού.

Έτσι λοιπόν έφυγε από αυτή την άδικη ζωή στης 9 Οκτωβρίου 1983 σε ηλικία 51 χρονών, χτυπημένος από τον καρκίνο.

logo-1
πηγή

 

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...