Η ταπεινότητα των σπουδαίων καλλιτεχνών μας

ταπεινότητα
Advertisement

Η ταπεινότητα είναι μία σπουδαία αρετή. Οι άνθρωποι που έχουν αληθινή αξία δεν επιτρέπουν στη φουρτούνα της αλαζονείας να τους ζαλίσει και να τους συνεπάρει. Οι άνθρωποι με εσωτερικό περιεχόμενο πορεύονται με σεμνότητα και γνωρίζουν πως πάντοτε μπορούν να γίνουν καλύτεροι και σπουδαιότεροι σε αυτό που αγαπούν.

Advertisement

Ένα ίδιον των σπουδαίων καλλιτεχνών είναι πως ποτέ δεν αναγνώρισαν το μεγαλείο της καλλιτεχνικής τους αξίας. Μπορούσαν να έχουν μπροστά τους ένα κοινό που να τους επευφημεί και να τρελαίνονται για εκείνους και να απορούσαν για το τι τους έχουν βρει και τους δοξάζουν σε αυτό το βαθμό. Και όμως, παρέμεναν ταπεινοί.

Με λυπεί από σύγχρονους ηθοποιούς να ακούω φράσεις τύπου ‘’είμαι κορυφαίος’’, ‘’είμαι ο καλύτερος’’. Και αυτό διότι εμείς δεν πρέπει να δοξάζουμε μόνοι μας τον εαυτό μας τόσο πολύ. Οφείλουμε να αφήνουμε τους άλλους και το χρόνο να αποκαλύπτουν την αξία μας και να τοποθετούν είτε σε ένα χρονοντούλαπο είτε στη διαχρονικότητα. Το να μιλάμε εμείς με αυτό τον τρόπο για τον εαυτό μας αφαιρεί αυτόματα την αξία μας.

Οι σπουδαίοι παλιοί μας ηθοποιοί άφησαν άφθαρτο το στίγμα τους όχι μόνο για τις αξεπέραστες ερμηνείες τους αλλά και για την ταπεινότητα η οποία τους χαρακτήριζε. Ας τους μιμηθούμε όλοι όσοι θέλουμε κάποια στιγμή να θεωρηθούμε πραγματικοί καλλιτέχνες.

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη.

Προηγούμενο άρθροΤα ιδιωτικά κανάλια των 90s και οι cult εκπομπές τους
Επόμενο άρθροΗ Ρένα Βλαχοπούλου της καρδιάς μου