Η Άννα Φόνσου και ο ανταγωνισμό που είχε δημιουργηθεί

fonsou anna
fonsou anna
Advertisement

Η Άννα Φόνσου είχε μιλήσει στο περιοδικό People και την Ζέτα Καραγιάννη για τον ανταγωνισμό που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα σε εκείνη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Advertisement
φονσου, βουγιουκλακη

Άνθρωποι του σινεμά σας έχουν λείψει; Ε, βέβαια. Πολλοί. Να μη μου έχουν λείψει ο Χατζηχρήστος; Ο Βέγγος; Ήταν μεγάλη σχολή για μένα. Αλλά δεν μου λείπουν μόνο στη δουλειά. Μου λείπουν και από τη ζωή μου. Ορισμένοι άνθρωποι είναι αναντικατάστατοι. Η Τζένη, με την οποία είχε τύχει να δουλέψουμε και μαζί. Η Αλίκη…

Κάποια εποχή τα δημοσιεύματα σας ήθελαν σε ανταγωνισμό: Ισχύει αυτό, όταν αρνήθηκε το ρόλο στο Αγοροκόριτσο και τον πήρα εγώ. Αλλά δεν ήταν έτσι. Άρχισαν τα περιοδικά να μας βάζουν «απέναντι» και στενοχωρήθηκα. Έμαθα πού ήταν το σπίτι της και της χτύπησα την πόρτα για να της εξηγήσω. Τα έχασε η γυναίκα.

Με την Αλίκη κάναμε πολλές πλάκες. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της μου έλεγε: «Όταν γεράσουμε, θα έχουμε κότσο τα μαλλιά μας και θα παχύνουμε. Αλλά εσύ θα έχεις και μπαστούνι». Τη ρωτούσα «Γιατί;» και μου έλεγε: «Γιατί ήσουν χορεύτρια και οι χορεύτριες, απ’ τα πολλά χτυπήματα στα πόδια, στο τέλος δεν περπατάνε καλά…». Γελούσαμε πολύ.

Η Άννα Φόνσου είναι ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, με σημαντική παρουσία στα εγχώρια καλλιτεχνικά δρώμενα τη δεκαετία του ‘60. Έχει να επιδείξει αξιοσημείωτο φιλανθρωπικό έργο μέσω της ενασχόλησης της με το «Σπίτι του Ηθοποιού», στο οποίο έχει αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι τα τελευταία χρόνια.

Προηγούμενο άρθροΠοια Ελληνίδα ηθοποιός έχει μείνει στο ράφι
Επόμενο άρθροΣτην υγειά μας