Όταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ζωή Λάσκαρη και Νίκος Ρίζος «περπατούσαν» στην πασαρέλα

 

Ο παλιός, κλασικός ελληνικός κινηματογράφος των δεκαετιών του ’50, του ’60 και του ’70 «περπάτησε» πολλές φορές στην πασαρέλα.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Σπουδαίοι ηθοποιοί υποδύθηκαν ρόλους οι οποίοι είχαν άμεση σχέση με το χώρο της μόδας, την «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, με ταινίες οι οποίες ήταν, είναι και θα είναι διαχρονικές. Από τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον Κώστα Χατζηχρήστο, την Ξένια Καλογεροπούλου μέχρι τον Νίκο Ρίζο και, φυσικά, την ανεπανάληπτη Ζωή Λάσκαρη, ονόματα – «γίγαντες» των ελληνικών ταινιών της «μεγάλης οθόνης», έπαιξαν ρόλους μέσα από τους οποίους αποτυπώθηκε η ελληνική μόδα, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα μέσα του 20ου αιώνα μέχρι και τη Μεταπολίτευση.

Το topmodels.gr συγκέντρωσε ορισμένες από τις πιο κλασικές ελληνικές ταινίες μέσα από τις οποίες «βαριά» ονόματα του κινηματογράφου «περπάτησαν» στην πασαρέλα ή έθεσαν εαυτόν στη διάθεση του μόντελινγκ! Το αφιέρωμα του «tms» δίνει την ευκαιρία στους παλιότερους να θυμηθούν και στους νεότερους να μάθουν και, αν μη τι άλλο, να απολαύσουν ορισμένα από τα πιο high «καρέ» της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο τρελοπενηντάρης

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας παίζει το ρόλο του ιδιοκτήτη πρακτορείου και σχολής μοντέλων στην ταινία του 1971, με συμπρωταγωνίστρια τη Ρίκα Διαλυνά! Απολαύστε τον… Ανδρέα Τεπενδρή να δίνει τις συμβουλές του στα νέα κορίτσια που θέλουν να περπατήσουν στη “γέφυρα της ομορφιάς”!

 

Ο Χαλασμός του κόσμου στα καλλιστεία!

Στην ταινία “Λαός και Κολωνάκι” (1959) με τους Ξένια Καλογεροπούλου, Κώστα Κακκαβά, Κάκια Αναλυτή, Κώστα Χατζηχρήστο, Ρίκα Διαλυνά, Σταύρο Ξενίδη, Νίτσα Τσαγανέα, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη βλέπουμε το ζωγράφο Μέλο Πινέλο (Κώστας Χατζηχρήστος) να προσπαθεί να περάσει στην επιτροπή τη… γραμμή του για τη νικήτρια των καλλιστείων!

«Ο Γίγας της Κυψέλης»

Ο «Γίγας» Νίκος Ρίζος θέλει να μαγέψει τη Ζαμπέτα (Δέσποινα Στυλιανοπούλου) κι έτσι λέει το ναι στην πρόκληση (του Αλέκου Τζανετάκου) για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του για να αναδειχθεί… Mr Ελλάς! Η συνέχεια επί της οθόνης…

Μια Κυρία Στα Μπουζούκια (1957)

“Η δις Άννα Μασούρου (Γιασμίν) μέσα στις επικρατέστερες 11 “Μις”“, έγραφε η εφημερίδα και η “δις Άννα” ή πιο σωστά η πανέμορφη Ζωή Λάσκαρη ήταν έτοιμη να περπατήσει στη “γέφυρα της ομορφιάς”, όπως έλεγε κι ο Βανζέλ Παπαντό, Βανζέλ όπως Βαν Γκογκ (Χρόνης Εξαρχάκος) στον ωραίο αδερφό (Κώστας Βουτσάς) της όμορφης ελληνίδας στην ταινία “Μια Κυρία στα Μπουζούκια”, ενώ παράλληλα του εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν είναι κακό πράγμα η συμμετοχή στα καλλιστεία. “Είναι ατιμία να είναι κανείς ωραίος; Να θαυμάζεται για την ομορφιά του; Να βραβεύεται για την ομορφιά του;”… Απολαύστε τους…

Κορίτσια για φίλημα

Μιά ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση της Ζωής Λάσκαρη. Η πανέμορφη Τζένη, μοντέλο με πολλά πρωτοσέλιδα στην Αμερική λέει με χαρά ναι στην πρόσκληση της θείας της Ρένας (Ρένα Βλαχοπούλου) – που είναι διευθύντρια ελληνικού τουριστικού πρακτορείου στη Νέα Υόρκη – να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα, για να διαφημίσουν σ΄ όλο τον κόσμο τις ομορφιές της Ελλάδας!

Κάτι να καίει

Η Ρένα (Ρένα Βλαχοπούλου) δεν πείθει τον παιδικό της φίλο Ντίνο Εξαρχόπουλο (Ντίνος Ηλιόπουλος) να κάνουν “λευκό” γάμο για να πάρει την κληρονομιά του θείου της και μαζί με την παρέα των μουσικών που πλέον μοιράζονται τις δυσκολίες της ζωής, ψάχνουν λύση. Που υπόσχεται να τους τη δώσει η Πόπη (Χλόη Λιάσκου), που αποφασίζει να πάει για Μις! Κι αν βγει στην Ελλάδα μετά θα την στείλουν στο Λονγκ Μπιτς κι από εκεί κι έπειτα ο δρόμος της δόξας, αλλά και της λύτρωσης για όλους θ΄ ανοίξει…

Αναδημοσίευση άρθρου απο το:

topmodels.gr

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...