Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη υποδύθηκε τη Βασίλισσα Αμαλία

 

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αμέσως μετά τη μεταπολίτευση, η Αλίκη Βουγιουκλάκη έπαιξε στο πρώτο της σίριαλ, στο οποίο υποδύθηκε τη βασίλισσα Αμαλία, με συμπρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, από τον οποίο έπαιρνε διαζύγιο.

Η «Βασίλισσα Αμαλία» ξεκίνησε να προβάλλεται από την ΕΙΡΤ στις 5 Μαΐου του 1975. Ήταν το τηλεοπτικό γεγονός της εποχής, καθώς έφερνε την Αλίκη Βουγιουκλάκη για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη.

Η τελευταία ταινία της είχε βγει στις αίθουσες δύο χρόνια πριν και ο εμπορικός κινηματογράφος βρισκόταν στο ναδίρ του, έτσι, αν και στο παρελθόν είχε μιλήσει απαξιωτικά για το μέσο, η Αλίκη δέχθηκε να πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική μεταφορά μιας πρόσφατης μεγάλης θεατρικής της επιτυχίας, της «Βασίλισσας Αμαλίας», του Γεωργίου Ρούσσου, που υπέγραφε και το τηλεοπτικό σενάριο.

Εν μέσω ενός διόλου αναίμακτου διαζυγίου από τον Παπαμιχαήλ, πολλοί ξαφνιάστηκαν όταν έμαθαν ότι θα συνεργαζόταν μαζί του και πως εκείνος θα επαναλάμβανε το ρόλο του συνταγματάρχη Καλλέργη.

Οι φήμες ήθελαν την Αλίκη να αμείβεται με 120 χιλιάδες δραχμές το επεισόδιο, ποσό υπέρογκο για την εποχή. Το σίριαλ, αν και δεν είχε την αναμενόμενη τεράστια επιτυχία που θα περίμενε κανείς παιζόταν κάθε εβδομάδα για περισσότερο από ένα χρόνο, συμπληρώνοντας συνολικά 68 επεισόδια. Ελάχιστα πλάνα απομένουν από την σειρά, καθώς οι βιντεοταινίες της κρατικής τηλεόρασης με τα επεισόδια σβήστηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν.

Μιχάλης Αργυρόπουλος

Αναδημοσίευση άρθρου απο το:

elenasdiary.com

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...