Χηνάς Φάνης

0
24

Ο Φάνης Χηνάς γεννήθηκε το 1940 στη Μαραθιά Ευρυτανίας και σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη.


Πρωτοεμφανίστηκε το 1961, με το «Θέατρο Τέχνης» του Κάρολου Κουν, στο έργο «Τα Νέα Παιδιά» του Ζ.Α. Λακούρ.

Είχε αξιόλογη θεατρική παρουσία.

Στα χρόνια της δικτατορίας, μετανάστευσε στη Γαλλία, όπου παρακολούθησε και σεμινάρια παντομίμας δίπλα στον Μαρσέλ Μαρσό.

Στον κινηματογράφο, πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες: «Εμείς οι Αμαρτωλοί» (1966), «Το Πρόσωπο της Μέδουσας» (1966), «Κοινωνία Ώρα Μηδέν» (1966), «Ναι μεν, αλλά…» (1972) κ.ά.

Στην τηλεόραση, πρωταγωνίστησε στις σειρές: «Χαμένος Παράδεισος» (1977), «Επιστροφή» (1982) και «Όλη η Δόξα Όλη η Χάρη» (1988).

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ.

Πέθανε από εγκεφαλίτιδα το 1992, σε ηλικία 52 ετών (αυτή είναι… η παρέκκλιση) στον Βόλο, χωρίς να έχει δώσει σίγουρα όσα θα μπορούσε.

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχόλια
Αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!