Χαραλαμπίδης Γιώργος

0
22

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στους Ασωμάτους το 1938 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1960.

Ήταν ιδρυτής του θιάσου «Νέα Πορεία», με στόχο τη διαμόρφωση ενός αντιπροσωπευτικού λαϊκού ελληνικού Θεάτρου.

Ο θίασος στεγάστηκε σε διάφορα θέατρα και περιόδευσε σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης υπήρξε, επίσης, υπεύθυνος αρχαιολογικής και λαογραφικής έρευνας για τον γυναικείο μοναχισμό, με αντίστοιχη τηλεοπτική εργασία στην ΕΡΤ2 με τον τίτλο «Γυναικεία μοναστήρια» (1995-1997).

Πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του παλιού και νέου ελληνικού κινηματογράφου όπως »Υπολοχαγός Νατάσα», »Μια Ελληνίδα στο χαρέμι», »Μαντώ Μαυρογένους», »El Greco», »Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι», ενώ συμμετείχε και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως »Παράλληλοι Δρόμοι», »Οι Αταίριαστοι», »Το Κόκκινο Δωμάτιο», »Ματωμένα Χώματα».

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών στις 25 Σεπτεμβρίου του 2016.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έπασχε αρκετά χρόνια από Αλτσχάιμερ.

Η κηδεία του έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στους Ασωμάτους Ροδόπης.

Σχόλια
Αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!