Φύριος Γιάννης

0
23

Ο Γιάννης Φύριος γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1914  στην Άνδρο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Διονύση Δεβάρη, παλιού ηθοποιού του διάσημου σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Χριστομάνου.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1937 με το θίασο της Ηώς Παλαιολόγου και του Σπ. Πατρίκιου.

Το 1952 πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο με την ταινία του Στέλιου Τατασόπουλου «Μαύρη γη», μαζί με τουςΓιώργο Φούντα, Φρόσω Κοκκόλα κ.α.

Συμμετείχε και σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο «Γιάννης και Μαρία» το 1982,στο Ρετιρέ του Γιάννη Δαλιανίδη, το 2000 στη σειρά «Παππούδες εν δράσει», καθώς και στο Καφέ της Χαράς, στον ρόλο του παππού του Σταύρακα.

Τα τελευταία χρόνια έμενε στους Αμπελοκήπους και είχε ένα γιο που τον έλεγαν Ντίνο.

Η γυναίκα του, επίσης ηθοποιόςΠόλα Κοντολέοντος, ζει και είναι κατάκοιτη.

Ο Γιάννης Φύριος πέθανε στις 16 Απριλίου του 2007 και ετάφη στο Νεκροταφείο του Ζωγράφου.

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχόλια
Αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!