Φόνσου Άννα

Η Άννα Φόνσου είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Γεννήθηκε στην Καισαριανή στις 6 Ιουλίου 1939. Μεγάλωσε στην Τήνο, από όπου είναι και η καταγωγή της. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Δ. Ροντήρη.

Σπούδασε χορό με τηΡαλλού Μάνου και τραγούδι με την Πόπη Πετριόλη.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1956 με το θίασο της Κατερίνας και στον κινηματογράφο το 1957 στην ταινία «Το παιδί του δρόμου».

Αναδημοσίευση άρθρου απο το:

Το 1965, ίδρυσε το «Προσκήνιο» μαζί με τους Αλέξη Σολομό και Αιμ. Χουρμούζιο.

Στην τηλεόραση πήρε μέρος σε διάφορες σειρές («Οι δυο ορφανές», «Ρακοσυλλέκτες» κ.ά.) και σε θεατρικά στο «Θέατρο της Δευτέρας». Πρωταγωνίστησε στη Λυρική Σκηνή στους «Απάχηδες των Αθηνών», ενώ από το 2001 ανήκει στο δυναμικό του ΚΘΒΕ.

740full-anna-fonsou

Το 1996 και το 2000, ήταν υποψήφια στις Βουλευτικές Εκλογές με το ΚΚΕ, το 2009 και το 2012 ήταν υποψήφια στις Βουλευτικές Εκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Είναι πρόεδρος του ιδρύματος «Το σπίτι του Ηθοποιού».

Φιλμογραφία     

  • Μπαλάντα στο χαμένο σεληνόφως (2002)
  • Αύριο θα ξέρουμε (1997) [Σοσό]
  • Ο κλοιός (1987) Μαίρη
  • Καθένας με την τρέλλα του (1980)
  • Love on a horse (1973) Τζούλια
  • Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972) Ντιάνα
  • Διακοπές στο Βιετνάμ (1971) Φρόσω …-Χατζηφάπα
  • Ο αρχιψεύταρος (1971) Δάφνη Πόρτερ
  • Ο απίθανος (1970) Ντέζι
  • Ο Στρατής παραστράτησε (1969) Ντόρα Γαλάτη
  • Η κόμισσα της φάμπρικας (1969) Έφη (Σοφία) Τεπεχερλή
  • Ποιος Θανάσης (1968) Στέλλα
  • Νυμφίος ανύμφευτος (1967) Σούζυ Μπάση (Σουζάνα Χατζητουλούμπαση)
  • Η παιχνιδιάρα (1967) Καίτη Λορέντζου
  • Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι (1966) Καλλιόπη Μόσχου (Ελένη Νομικού)
  • Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966)
  • Περάστε την πρώτη του μηνός (1965) Άννα
  • Τα δίχτυα της ντροπής (1965) Μαρία
  • Δίψα για ζωή (1964) Κατερίνα Νεγρεπόντη
  • Αυτό το κάτι άλλο! (1963) Νανά (Αθανασία) Πεναρή
  • Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962) Αλέκα Ζέπα
  • Οργή (1962) Λιλή
  • Διαβόλου κάλτσα (1961) Ρένα
  • Το έξυπνο πουλί (1961) Φανή
  • Ένας Δον Ζουάν για κλάματα (1960) Τζίνη (Ιωάννα)
  • Το Αγοροκόριτσο (1959) Αλέκα
  • Ο Φανούρης και το σόι του (1957) Ελένη Σκαρβέτσου
  • Το κορίτσι της φτωχογειτονιάς (1957) Βασούλα / Μαρούλα

Σχόλια

Ο ellinikoskinimatografos.gr σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις. Γι αυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.