Αρβανίτου Φρύνη

Φρύνη Αρβανίτου

Η Φρύνη – Ευφροσύνη Αρβανίτου  (αναγράφεται ως Αρβανίτη) γεννήθηκε στην Αθήνα (1944).

Μαθήτευσε στη Νέα Ελεύθερη Σκηνή Κ. Πλούμπη όπου πρωτοεμφανίστηκε, και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΣΕΗ το 1965.

Είχε πλούσια συνεργασία με θιάσους όπως του Κ. Χατζηχρήστου, Άννας Συνοδινού, Αλ. Αλεξανδράκη, Ελ. Απέργη – Β. Παγουλάτου, Δημ. Ροντήρη, Γιαν. Φέρτη – Ξ. Καλογεροπούλου, Κ. Αναλυτή – Κ. Ρηγόπουλου κ. α., όπου έπαιξε ευρύτατο ρεπερτόριο, από κωμωδία μέχρι αρχαία τραγωδία.

Εμφανίστηκε και στο Εθνικό Θέατρο το 1970.

Μαθήτρια ακόμα άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο και αργότερα συνέχισε με τις βιντεοπαραγωγές.

 

Φιλμογραφία

Το κλωτσοσκούφι (1960)
Η νύφη τό σκασε (1962)
Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω!..(1984)   [στον τηλεφ. θάλαμο]
The… κόπανοι (1987)   [Φρόσω, σπιτονοικοκυρά]
Ο τρελλογιατρός (1987)     [Κα Κρυονέρη]
Πολίτης Γάμα κατηγορίας (1987)   [Άσπα] 
Ο μεγάλος παραμυθάς (1989)
Ο Ταμτάκος και η Μιμή του (Γυφτιά το μεγαλείο σου) (1989) [πελάτισσα στα έπιπλα]
Η αλήτισσα (1990) [Ουρανία, σύζυγος Θεμιστοκλή]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...