Φίνου Καίτη

Η Καίτη Φίνου,  είναι ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1958 στην Έδεσσα.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Σε ηλικία 3 μηνών μετακόμισε με τους γονείς της στην Αθήνα, ενώ μόλις 3 χρόνια αργότερα έχασε τον πατέρα της από εγκεφαλικό. Η μητέρα της πολύ αργότερα ξαναπαντρεύτηκε με το Δημήτρη Φίνο.

Από τα μαθητικά της ακόμα χρόνια αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός και έδωσε εξετάσεις σαν ειδικό ταλέντο σε δραματική σχολή και πέρασε στη σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη απ’ όπου αποφοίτησε το 1982.

Με το τέλος του πρώτου έτους γίνεται πρωταγωνίστρια στην ταινία «παρθενοκυνηγός» με τον Σωτήρη Μουστάκα.

Έπαιξε αμέσως στο θέατρο και σε βιντεοταινίες. Αργότερα πήρε μέρος σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές.

Την ίδια χρονιά γνωρίζεται με τον Στάθη Ψάλτη και γίνονται κινηματογραφικό ζευγάρι, παίζοντας μαζί σε πολλές ταινίες, κυρίως του Γιάννη Δαλιανίδη, ενώ ήταν ζευγάρι και στη ζωή για περίπου 5 χρόνια.
Το καλοκαίρι του 1986 γίνεται ζευγάρι με τον Λευτέρη Πανταζή και μένει μαζί του για δυόμιση χρόνια.
Λίγο αργότερα από το χωρισμό τους γνωρίζει το Γιώργο Λύτρα, με τον οποίο και παντρεύεται σε διάστημα 8 μηνών από τη γνωριμία τους. Ενάμιση χρόνο μετά χωρίζουν.

Αναδημοσίευση άρθρου απο το:

Φιλμογραφία  

ΈτοςΤαινίαΡόλος
1989Η λάμψη του έρωταΧριστίνα
1989Απαγωγή στα τυφλάΆννα Καλανδρή
1988Ένας αλλά ΛέωνΦλώρα Αλεξίου
1988Ξενοδοχείο KastriΕλπίδα
1988Ο μεγάλος παραμυθάςΕλευθερία Φρυδερού
1987Εντιμότατες… σκανδαλιάρες…Κατερίνα
1987Οι σκληρές του ΜαϊάμιΡίτα
1986Ο καβαλάρης των F.M. stereoΛίζα
1986Ο μπάτσος των ΕξαρχείωνΑγγέλα
1986Ψηλός λιγνός και ψεύταροςΒιργινία Παρλαπίπα
1986Μερικές τον προτιμούν ηλεκτρονικόΛευκή
1985Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνωΛόλα Αποστόλου
1984Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκΤζέσικα
1984Μάντεψε τι κάνω τα βράδιαΛίζα
1983Καμικάζι αγάπη μουΚίτσα
1983Πέστα βρωμόστομεΚαίτη
1983Οι επικίνδυνοιΚαίτη
1982Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές)Κούλα
1982Και ο Πρώτος ΜατάκιαςΜυρτώ
1982Τα σαΐνιαΕύα
1981Το μεγάλο ρουθούνιΜαριάννα
1981Τα καμάκιαΝάντια
1980Ο παρθενοκυνηγόςΛένα Ιωακείμ

 

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...