Τα δύο σπάνια τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα με την Θάλεια (βίντεο)

Για το δημιουργό και το έργο του έχουν γραφτεί τόσα πολλά, που δε νομίζω πως χρειάζεται να προσθέσω κάτι περισσότερο.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Είναι, ίσως, η πιο χαρακτηριστική περίπτωση συνθέτη με ένα τεράστιο σημαντικό έργο, που παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό. Ο Ζαμπέτας είναι πολλά περισσότερα από τις πενήντα – και πολλές λέω- πασίγνωστες και συχνά «σκωπτικές» επιτυχίες του, που ανακυκλώνονται στα ραδιόφωνα (όχι όλα), τις συλλογές των εφημερίδων και τα ζωντανά προγράμματα…

Το 1972 ο Γιώργος Ζαμπέτας ηχογράφησε δυο τραγούδια με τη Θάλεια, μια τραγουδίστρια από τη Θεσσαλονίκη, με εξαιρετική φωνή, αλλά σύντομη πορεία στη δισκογραφία, που διήρκεσε από το 1967, μέχρι το 1976. «Το αηδόνι της Θεσσαλονίκης» την αποκαλούν αλλιώς… Είναι παντρεμένη με τον Γιαννίκο (Καρυπίδη), ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων της Θεσσαλονίκης και συνεργάστηκε με δημιουργούς όπως οι Γιώργος Μανισαλής, Κώστας Ψυχογιός, Γιώργος Μαργιολάς, Νάκης Πετρίδης, Πυθαγόρας, Σπύρος Παπαβασιλείου, Μάρω Μπιζάνη, Γιώργος Κατσαρός, Τάκης Μουσαφίρης και άλλοι. Όπως μου έχουν πει κατά καιρούς αρκετοί «δισκάδες», οι δίσκοι της αποτελούν «φετίχ» για τους «εραστές» του βινυλίου, ενώ οι τιμές τους κυμαίνονται σε ιδιαίτερα υψηλά, συχνά απλησίαστα, επίπεδα.

Τα δυο τραγούδια του Ζαμπέτα με τη Θάλεια κυκλοφόρησαν σε δίσκο 45 στροφών Polydor, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν επανεκδοθεί σε μεγάλο δίσκο ή cd και παραμένουν παντελώς άγνωστα. Το πρώτο είναι σε στίχους Αλέκου Καγιάντα κι έχει τίτλο «Και στο βοριά και στο νοτιά»

 

Video

 

 

Video

 

 

Αναδημοσίευση άρθρου απο το:

http://www.ogdoo.gr/

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...