Σπεράντζα Βρανά: Ένας θηλυκός μάγκας

 

Η Σπεράντζα Βρανά (Ελπίδα Χωματιανού) γεννήθηκε το 1928 και απεβίωσε το 2009. Ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με το θέατρο ενώ λίγο αργότερα έκανε και τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!
Τόσο στην προσωπική ζωή της όσο και στην καλλιτεχνική της καριέρα διακρινόταν για τον ντόμπρο χαρακτήρα της. Ήταν το αντράκι, η μάγκισσα, γι’ αυτό και στα περισσότερα έργα της θα συναντήσουμε και την Ελληνική αργκό!
Εκτός από ηθοποιός υπήρξε για ένα διάστημα και θιασάρχης ενώ αργότερα, λίγο πριν εγκαταλείψει το θέατρο, άρχισε να ασχολείται και με το γράψιμο. Μας χάρισε αρκετά βιβλία μέσα από τα οποία περιγράφει τόσο την προσωπική ζωή της όσο και τα καλλιτεχνικά δρόμενα της εποχής.
Είχε θυελλώδεις σχέσεις στη ζωή της, ενώ παντρεύτηκε 2 φορές. Με τον δεύτερο σύζυγό της παντρεύτηκαν το 1966 και έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατό του το 2008.
Σε αυτό το βίντεο υπάρχουν σκηνές από τις ταινίες «Ο σκληρός άνδρας», «Το σωφεράκι», «Η Εύα δεν αμάρτησε», «Η ωραία των Αθηνών», «Γλέντι λεφτά και αγάπη», Αδέκαροι και ερωτευμένοι», «Έλα στο θείο», «Ό,τι θέλει ο λαός», «Ξεριζωμένη γενιά» και «Ο φαλακρός μαθητής».

 

https://youtu.be/tZQZs7529Bo

 

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...