Στην ταινία «Ένα αστείο κορίτσι» ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδάει για πρώτη φορά το τραγούδι «Αυτά τα χέρια», το οποίο γίνεται μεγάλη επιτυχία

Το «Sweet charity» ήταν η πηγή έμπνευσης της ταινίας «Ένα αστείο κορίτσι», η οποία γυρίστηκε το 1970 σε παραγωγή της Φίνος Φίλμς και σκηνοθεσία του Τάκη Βουγιουκλάκη, αδελφού της Αλίκης. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Νίκος Γαλανός. Η Βουγιουκλάκη δουλεύει σε τσίρκο ως κλόουν, ενώ ο Γαλανός είναι ο πλούσιος νεαρός που την ερωτεύεται.

Η μουσική και τραγούδια ήταν του Δήμου Μούτση, ο οποίος σπάνια έγραφε μουσική για τέτοιου είδους ταινίες. Το «Αστείο Κορίτσι» είναι γεμάτο με χορευτικά μέρη, ιδιαίτερα καλογυρισμένα, ενώ οι στίχοι των τραγουδιών που ακούγονται είναι του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με τον οποίο εκείνη την εποχή ο Δήμος Μούτσης είχε στενή συνεργασία. Μερικά από τα τραγούδια αυτά είναι «Τα επαγγέλματα», «Είπα κι εγώ», «Το τσίρκο». Μάλιστα, στην ταινία αυτή ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδάει για πρώτη φορά το τραγούδι «Αυτά τα χέρια», το οποίο γίνεται μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο το soundtrack της ταινίας δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε δίσκο και η συγκεκριμένη μουσική του Μούτση ακούγεται μόνο εκεί.

Αναδημοσίευση άρθρου απο το:

Η ταινία «Ένα αστείο κορίτσι» ήταν η πρώτη που σκηνοθέτησε ο Τάκης Βουγιουκλάκης. Μαζί με τη Βουγιουκλάκη και τον Γαλανό πρωταγωνιστούσαν ακόμα οι ηθοποιοί Σοφία Ρούμπου, Σπύρος Καλογήρου, Σωτήρης Μουστάκας, Νίκος Τσούκας, Νίτσα Μαρούδα, Μέλπω Ζαρόκωστα, Τζένη Ζαχαροπούλου κ.α. Οι χορογραφίες ήταν του Γιάννη Φλερύ. Στην πρώτη της προβολή στην Αθήνα, η ταινία έκοψε 549.614 εισιτήρια.

 

Σχόλια
Loading...