Ρηγόπουλος Κώστας

Ο Κώστας Ρηγόπουλος (του Φανουρίου) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και παράλληλα θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου του 1930 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1953).

Εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή στο Θέατρο Κυβέλη στο έργο «Μια γυναίκα χωρίς σημασία» του Όσκαρ Ουάλιντ όπου εκεί γνώρισε την 18χρονη τότε Κάκια Αναλυτή την οποία πολύ σύντομα παντρεύτηκε. Απέκτησαν μία κόρη, τη Ζωή Ρηγοπούλου, η οποία είναι κι αυτή ηθοποιός.

Στη συνέχεια συνεργάσθηκε με πολλούς θιάσους όπως της Λαμπέτη, της Κατερίνας, του Κατράκη, του Χορν κ.ά.

Από το 1962 δημιούργησε δικό του θίασο με τη σύζυγό του, στο Θέατρο Διάνα ενώ ένα χρόνο αργότερα δημιουργούν το δικό τους Θέατρο Αναλυτή.

Τα έργα που ανέβασε κατά σειρά ήταν: «Μια πόρτα δρχ. …500» (των Β. Σκουφά και Β. Ανδρεόπουλου), «Η Βίλα των οργίων» (Γερασ. Σταύρου), «Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι» (Πάβελ Κόχοουτ), «Αν ο κόσμος μας έβλεπε μαζί» (Κλωντ Μπαλ), «Η Κυρία του Μαξίμ» (Ζωρζ Φεϋντώ), «Η Ζωντοχήρα» (του Ιμπροχώρη- Γ. Παπά) «Αγάπη μου Ουάουα» (του Φρανουά Καμπώ που υπήρξε και η μεγαλύτερη και μακροβιότερη θεατρική επιτυχία της εποχής, 1967-1972), «Το αυτί του Αλέξανδρου» (Κ. Μουρσελά), «Δάφνες πικροδάφνες», «Σούκι Γιάκι» (των Στόουν – Κούνεϋ, επίσης μεγάλη επιτυχία), «Παραμύθι χωρίς όνομα» (Καμπανέλη), «Βασιλικός» (Κ. Μάτεσι) κ.ά.

Αλλά και στην κινηματογραφική σκηνή η παρουσία του Κώστα Ρηγόπουλου δεν είναι μικρή. Με το έργο «Το προξενιό της Άννας» (Παντ. Βούλγαρη) κερδίζει το Βραβείο Ερμηνείας στοΦεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Αναδημοσίευση άρθρου απο το:

Επίσης συνεργάσθηκε και με την τηλεόραση σημειώνοντας επιτυχία στα σήριαλ «Αξιωματικός Υπηρεσίας», «Βίβα Κατερίνα», «Χαμογελάστε παρακαλώ» ενώ το 1988 παρουσίαζε και το τηλεπαιχνίδι «Εσείς τι λέτε».

Ο Κώστας Ρηγόπουλος, μόνιμος κάτοικος Παλαιού Φαλήρου, (Αθήνα), μιλούσε Αγγλικά και Γαλλικά.

Πέθανε στις 14 Ιανουαρίου 2001 από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη μήνες πριν.

Φιλμογραφία

  • Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959) …. γιατρός
  • Η σταχτοπούτα (1960) ….. κονφερανσιε, ο παρουσιαστής των καλλιστείων
  • Μια του κλέφτη ….. (1960) …. Ανδρέας
  • Μια του κλέφτη (1960) ….. Ανδρέας
  • Το ραντεβού της Κυριακής (1960) …. Αλέκπ²ος
  • Το κορίτσι του δρόμου (1960)
  • Σαράντα παλικάρια (1961) ….. χωριάτης της εποχής
  • Τα νιάτα θέλουν έρωτα (1961) ….. Κώστας
  • Η ελληνίδα και ο έρωτας (1962) …. Τέλης
  • Αγάπη γραμμένη με αίμα (1962) …….
  • Πεζοδρόμιο (1962) ……. Μηνάς
  • Λίγο πριν ξημερώσει (1963) …… Παπαοικονόμου
  • Ο κύριος πτέραρχος (1963) ……. Νότης Πλοκανάς
  • Χωρίς ταυτότητα (1963) ……. Αβράμογλου
  • Διαζύγιο αλά ελληνικά (1964) ….. Τρύφων Δαρίκας
  • Έκλεψα τη γυναίκα μου (1964) ……. Κλέων
  • Και οι 14 ήταν υπέροχοι! (1965) …… Νικόλαος Αντωνίου, συμβολαιογράφος
  • Καϋμοί στη φτωχογειτονιά (1965) ….. Ορφέας Πατσούλης
  • Πράκτορες 005 εναντίον Χρυσοπόδαρου (1965) …… Μικές Χρυσοπόδαρος
  • Οι κολασμένοι (1966) ……. Φώτης
  • Ο κόσμος τρελάθηκε (1967) ….. Ηρακλής Καραμασίστας
  • Ζητώντας την τύχη στα ξένα (1967) ……… Κώστας
  • Για μια τρύπια δραχμή (1968) ……. Παντελής
  • 24 ώρες ζωντοχήρα (1969) …… Ιπποκράτης Αντώνογλου
  • Ο εχθρός του λαού (1972) ….. Καραπάνος
  • Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972) ….. Κώστας
  • Το προξενιό της Άννας (1972) …… Θόδωρος Μανωλόπουλος
  • Ο φαντασμένος (1973) ….. Ξεφτέρης, απατεώνας
  • Αγάπη μου Ουά-Ουά (1974) …. Πάνος Βενέτης, λογοτέχνης
  • Πονηρό θηλυκό… κατεργάρα γυναίκα! (1980) ….. Ανδρέας
  • Ρένα …… να η ευκαιρία (1980) ….. Θεοφύλακτος Σκαρλάτος, αστυνομικός
  • Γυναίκες δηλητήριο (1993) ….. Νικηφόρος Σεμπέκος
  • Ο άνθρωπος που το ’παιζε πολύ (1993) ….. Ροδόλφος Καράμπελας

Photo Gallery

ΡΥ hqdefault image001(2596) ImageHandler Rigopoulos_Kostas_P 8F9CC1DBA121F350BBC49F17DEB2C85F 12-13-7--2-thumb-large 12 965sa6d535r3ew53rtf2d3gbretyy2 965sa6d535r3ew53rtf2d3gbretyy4 18688 ANALYTH_RIGOPOULOS_500A_b ImageHandler-1

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...