Προτεινόμενη Ταινία Ημέρας: Νήsos (2009)

To Νήsos (ή αλλιώς και Νήσος) είναι μία ελληνική κωμική ταινία του 2009, σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα και σε σενάριο Κωστή Παπαδόπουλου και Έλενας Σολωμού.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν μία πλειάδα γνωστών ηθοποιών όπως η Ελένη Καστάνη, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Δημήτρης Τζουμάκης, η Τάνια Τρύπη, ο Μιχάλης Μαρίνος, ηΖέτα Δούκα, ο Αντίνοος Αλμπάνης η Ιωάννα Πηλιχού, ο Κώστας Βουτσάς κ.ά.

Η ταινία διαδραματίζεται σε ελληνικό νησί, και έχει επίκεντρο τη διαθήκη του προύχοντα του νησιού, του Θεμιστοκλή Δίκαιου, ο οποίος ήταν άκληρος.

Ο Δίκαιος αφήνει όλη του την περιουσία στις «Εξουσίες» του τόπου (δάσκαλο, διευθυντή της αστυνομίας, πρόεδρο της κοινότητας και τον παπά) υπό τον όρο ο καθένας να διαβάσει δημοσίως ένα γράμμα του Δίκαιου, που κανείς δεν ξέρει τι περιέχει.

Αναδημοσίευση άρθρου απο το:

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Σίφνο. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 29 Δεκεμβρίου του 2009, στην Ελλάδα. Αν και γενικότερα απέσπασε μέτριες κριτικές, στο ελληνικό Box Office εισέπραξε $5,696,912

 

https://youtu.be/ZVmerwVsMNw

 

Σχόλια

Ο ellinikoskinimatografos.gr σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις. Γι αυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.