Ποια είναι η πασίγνωστη και ταλαντούχα Ελληνίδα ηθοποιός που τόλμησε να φωτογραφηθεί με μαγιό τη δεκαετία του ’50;

Γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Για τον πατέρα της, ο έρωτας περνούσε απ” το στομάχι και δεν δίστασε να παρατήσει την περιουσία του για να παντρευτεί την ταπεινής καταγωγής μαγείρισσά του….

Η νέα έπιασε δουλειά από μικρή για να βοηθήσει στα δύσκολα οικονομικά της οικογένειας. Έπαιρνε πέντε δραχμές την εβδομάδα για να υμνήσει τον Θεό στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου. Από εκεί κόλλησε και το παρατσούκλι “Αντώνης”….

Μεγάλωσε, ομόρφυνε και έγινε διάσημη για την καλή της φωνή. Παντρεύτηκε και πρόλαβε να φύγει πριν να βομβαρδιστεί το σπίτι της από τους Ιταλούς. Οι γονείς της δεν ήταν τόσο τυχεροί. Σκοτώθηκαν και οι δύο ακαριαία….

Λίγα χρόνια μετά η ζωή της έγινε πρωτοσέλιδο εφημερίδων: “Απήχθη εκουσίως γνωστή καλλιτέχνις του τραγουδιού εις την ελαφράν σκηνήν. Η άφαντος υπήκουσεν εις νέας υποδείξεις της καρδιάς της, ακολουθήσασα έναν νεαρόν υιόν αποθανόντος τραπεζίτου”….

Πέρασαν αρκετά χρόνια, μέχρι να επεκταθεί η φήμη της πέρα από την “ελαφράν σκηνήν”. Το 1962, συνδύασε το φωνητικό της ταλέντο με την υποκριτική, στο μιούζικαλ “Μερικοί το Προτιμούν Κρύο”. Ήταν η Ρένα Βλαχοπούλου….

Αναδημοσίευση άρθρου απο το athensmagazine.gr

Σχόλια
Loading...
X