Προτεινόμενη Ταινία Ημέρας: Παλικάρι στα θρανία (1987)

0
16

Ο Πάνος διορίζεται καθηγητής στο πιο “κακομαθημένο” Λύκειο της Αθήνας. Οι μαθητές του, όλοι τους παιδιά πλούσιων οικογενειών, του κάνουν τη ζωή μαύρη. Δεν τον αφήνουν να κάνει μάθημα, δεν τον αφήνουν να ησυχάσει.

Θέλουν να του πάρουν τον αέρα. Ο Πάνος όμως δεν είναι από εκείνους, που υπομένουν καρτερικά τη μοίρα τους. Ξέρει ότι τα παιδιά, κατά βάθος, δεν είναι τόσο κακομαθημένα όσο θέλουν να δείχνουν και μετά από διάφορα κωμικοτραγικά επεισόδια, καταφέρνει να γίνει το ίνδαλμα όλων των μαθητών του και να κερδίσει το σεβασμό τους…

Ηθοποιοί: Πάνος Μιχαλόπουλος (I) (Πάνος) , Βασίλης Τσάγκλος (επιστάτης) , Τάσος Κωστής (καθηγητής) , Μαρία Γιαννοπούλου (Ελένη) , Τώνης Γιακωβάκης (Λυκειάρχης) , Αντώνης Πρέκας (Αστυνόμος/χαζός επιστάτης) , Σπύρος Ιωάννου (Θάνος Κρικέλης, μαθητής) , Θόδωρος Δημήτριεφ(Αλεξίου, πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων) , Κώστας Παπαχρήστος (πατέρας Ελένης) , Σπύρος Καλογήρου (κος Καλαβρέζος) , Τζώνης Θεοδωρίδης(Σάκης Καλαβρέζος, μαθητής) , Έλενα Τσαβαλιά (μαθήτρια) , Χριστίνα Παππά (Άννα, μαθήτρια) , Ρούλα Λογοθέτη , Μάκης Κωστίνης (διακινητής ναρκωτικών) , Σταμάτης Παγασαίος , Γιούλη Ηλιοπούλου , Χρήστος Σάββας , Κούλα Τριανταφύλλου , Μίμης Θειόπουλος , Γιάννης Αστρακάκης ,Ανδρέας Αλαφούζος , Ταξιάρχης Χάνος , Φάνης Κωνσταντέλος.

Αναδημοσίευση άρθρου απο το:

Έτος: 1987

Διάρκεια: 86′

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης

Σενάριο: Κώστας Καραγιάννης  , Νίκος Επιτροπάκης

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Δημητράς

https://youtu.be/_pTIO3sANy4

 

Σχόλια
Αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!