Ζαρκάδης Πέτρος

Πέτρος Ζαρκάδης

Ο Πέτρος Ζαρκάδης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1940 στη Ζάκυνθο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Ως μέλος του Σ.Ε.Η. ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Σ.Ε.Η. Την περίοδο 1986-1990 έζησε στη Νέα Υόρκη, όπου συνεργάστηκε ως σκηνοθέτης με το Κέντρον Ελληνικού Πολιτισμού στην παρουσίαση θεατρικών έργων. 

Φιλμογραφία

Νιάτα στο πεζοδρόμιο (1964) 
Αποστολή θανάτου (1968)
Γοργοπόταμος (1968)
Η ανταρσία των δέκα (1970)
Έμπαινε Μανωλιό (1970)
Ηδονή και εκδίκηση (1970)[Βαγγέλης Λέπουρας]
Ένας τρελός γλεντζές (1970)
Η σάρκα προστάζει (1971)
Ταξίδι στον έρωτα και στον θάνατο (1972)
Μέρες του ’36 (1972) [Λουκάς]
Αμαρτωλές σχέσεις (1972)
Ο κύκλος της αμαρτίας (1973)
Στα δίχτυα της ανωμαλίας (1973) 
Αληθινή ηδονή (1974)
Τα χρώματα της ίριδος (1974)
Η αμαρτία στο κορμί της (1974)[Πέτρος]
Διαστροφές (1974] [Μάνθος Λιαγκρής]   
Ο θίασος (1975) [Ορέστης]
Γεύση από ηδονή (1975)[επιθεωρητής της αστυνομίας] 
1922 (1978)
Αν μάθετε τίποτα (1979) 
Ρεπό (1982) [Δρακάκος]
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Χωρίς μάρτυρες (1983) [εισαγγελέας] 
Χούλιγκανς (κάτω τα χέρια απ’ τα νιάτα!) (1983) [Σάββας]
Τι έχουν να δουν τα μάτια μου (1984)[Νικηφόρος Δημόπουλος]
Εν πλω (1985) [πατέρας]
Το χάραμα – Dawn (1994)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...