Πέτρος Γιαννακός

Πέτρος Γιαννακός (Γιαννακάκης) »Κοκοβιός» (Χανιά 1911 – Αθήνα 16 Ιουνίου1989).

Πρόκειται για τον περίφημο «Κοκοβιό».

Το κοκοβιός (εκτός απο ψάρι) προέκυψε και ως παρατσούκλι στον ηθοποιό Πέτρο Γιαννακό, από το ρόλο του «Κοκοβιού»σε μια ταινία του Τζαβέλα.

Πήρε μέρος σε διάφορους μουσικούς θιάσους, ενώ περιόδευσε επανειλημμένα ανά την Επικράτεια και με δικό του θίασο.

Διακρίθηκε επίσης ως επιθεωρησιογράφος και ως τραγουδοποιός λαϊκών επιτυχιών.

Το 1954 έγραψε το σενάριο και (μαζί με τον Φ. Φυλακτό) σκηνοθέτησε την κινηματογραφική διασκευή της οπερέτας «Χαλιμά».

Έπαιξε και ο ίδιος σε πολλές ταινίες.

Εκτός από ηθοποιός και λάτρης του ρεμπέτικου, στις ταινίες του ήταν και ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος.

Οι ταινίες είναι οι «Οι δυο μάγκες του Πειραιά»(1957) & «Οι παπατζήδες»(1954).

Το καλύτερο όμως είναι ότι έχει γράψει την μουσική στον ύμνο της ομάδας του ΠΑΟΚ !

Επίσης διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών.

🎞  Φιλμογραφία

Ο αχαΐρευτος (1970) [Μαρούλης]
Κοκοβιός και Σπάρος στα Δίχτυα της Αράχνης (1967) [Κοκκοβιός]
Ένας βλάκας… με πατέντα! (1963) [Κοκοβιός]
Οι δυο αλεπούδες (1963)
Οι κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα (1959) [Κοκκοβιός Καραμπουμπούνας]
Οι δυο μάγκες του Πειραιά! (1957) [Κοκοβιός]
Τα μαναβάκια (1957) [Koκκοβιός]
Αλλού το όνειρο κι αλλού το θαύμα (1957) [Κοκκοβιός]
Οι παπατζήδες (1954) [Κοκοβιός]
Χαλιμά (1954)
Ο Κοκοβιός πρωτευουσιάνος (1953)
Δυο κοθώνια στο ναυτικό (1952) [Κοκκοβιός]
Να παιδί, να μάλαμα! (1951) [Κοκκοβιός]
Μαρίνος Κονταράς (1948)
Οχυρό 27 (1948)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχόλια

Ο ellinikoskinimatografos.gr σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις. Γι αυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.