Πάνος Μιχαλόπουλος: Ο ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’80

O Πάνος  Μιχαλόπουλος  γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1949 στην Μικρομάνη, ένα χωριό το οποίο απέχει 8 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Εμφανίζεται σε θεατρικές, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές παραγωγές και βιντεοταινίες, από την δεκαετία του ’70.

Επίσης έχει λάβει μέρος σε πληθώρα τηλεοπτικών σειρών με σημαντική επιτυχία.

Συνολικά έχει παίξει σε 28 ταινίες και σε 15 τηλεοπτικές σειρές, για το διάστημα 1972-2009.

Έχει κάνει δύο γάμους και έχει ένα γιο, τον Σωτήρη.

Υπήρξε παντρεμένος με την τηλεπαρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά.

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος τα τελευταία χρόνια απέχει από τη τηλεόραση και το θέατρο ενώ έχει «εξαφανιστεί» από τη σόουμπιζ.

«Δεν με ενδιαφέρουν οι προτάσεις που μου κάνουν. Δεν έχουν σχέση με τον Πάνο Μιχαλόπουλο που εγώ έχω μέσα μου. Αποφεύγω τα πάντα. Χαίρομαι όταν περπατάω στον δρόμο και με πιάνουν μικροί και μεγάλοι και μου λένε “μεγαλώσαμε με σένα”. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μου».d62a16c997663c924b8b407212f81b7a

Τώρα, έχω τόσες πολλές ασχολίες με τα κτήματα που μου άφησε ο πατερούλης μου στην Καλαμάτα, που δεν βρίσκω κενές ώρες για να γευτώ την προσωπική μου ζωή.

Αποφεύγω κάθε είδους δημοσιότητα, γιατί δεν με ενδιαφέρει αυτός ο τομέας πλέον. Δεν με ενδιαφέρει να δουλέψω στην τηλεόραση, ούτε και στο θέατρο όμως. Δεν υπάρχει και θέατρο για να δουλέψεις πια. Δυο αξιόλογα θέατρα έχει πλέον η Αθήνα.

assets_LARGE_t_175761_105419186

Τίποτα άλλο. Και αυτό που βλέπουμε είναι θέατρο του παραλόγου…Μου ζητάνε συνεχώς να παίξω.

Υπάρχει όμως αξιόλογη σκηνή με σπουδαίους ηθοποιούς; Εγώ μεγάλωσα με τη Βλαχοπούλου, τον Μουστάκα, τον Βέγγο, τον Ρίζο, τον Παπαγιαννόπουλο. Αυτοί μου λείπουν. Μου λείπουν πολύ και σπάει η καρδιά μου όταν το σκέφτομαι.

Ήταν κομμάτι της οικογένειάς μου. Δεν μου λείπει ούτε το χειροκρότημα. Είμαι πολύ γεμάτος, έχω το γνώθι σαυτόν και ξέρω πως να διαχειρίζομαι την εικόνα μου».

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Φιλμογραφία  

ΧρονολογίαΤαινίαΡόλος
1992Πάνω Κάτω και ΠλαγίωςΑνέστης Καλογερόπουλος
1990Ένα Σκιουράκι στη Σουίτα μου
1989Εραστής από Χαρτόνι
1989Μέρες Αγάπης
1989Ο Καπετάνιος και η Χορεύτρια
1989Συζυγικό Κοκτέιλ
1989Ένα Μωρό στο Ταξί μου
1989Ο Πρωτάρης και η Ρίτα
1989Ποιος Σκότωσε τη Θεία Ελβίρα;
1988Παλληκάρι στα Θρανία
1988Η Κρουαζιέρα του Έρωτα
1988Η Μεγάλη των Γάτων Σχολή
1987ΜπανάνεςΚώστας
1987Πρωτάρη μου ας Πρόσεχες
1986Αδελφή μου Αγάπη μουΑιμίλιος Δεβουραίος
1986Περάστε Φιλήστε ΤελειώσατεΠάνος Βοδοσάκης
1985Ο ροζ γάτοςΠάνος Χριστόπουλος
1985Μπορούμε και Κάτω από τα ΘρανίαΚαρυστινός
1983Οι Επικίνδυνοι (Mια Διαμαρτυρία)Πάνος Κυριακόπουλος
1982Βασικά καλησπέρα σαςΠάνος
1982Η Μανούλα το Μανούλι και ο ΠαίδαροςΠάνος
1982Η στροφήΠάνος Καζαντζής
1981Γκαρσονιέρα για δέκαΜπόμπυ Τσιμπλίδας
1981Ένας Κοντός θα μας σώσει!Τσιγγάνος
1981Τα τσακάλιαΓιώργος Αναστασόπουλος
1980Έξοδος ΚινδύνουΜοτοσυκλετιστής
1977ΙφιγένειαΑχιλλέας
1972Αέρα! Αέρα! Αέρα!Στρατιώτης

Τηλεόραση   

ΧρονολογίαΤίτλοςΡόλος
1974Λούνα ΠαρκΠάνος
1977Vaincre à OlympieΕύθυμος
1979Εκάτη
1980Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα: Μόλις εκυκλοφόρησεν
1980Ιούλιος και ΙουλιέταΙούλιος
1985Τα λιονταράκια του κυρ ΗλίαΠάνος Αντωνίου
1986Η πανταχού παρούσα
1988Φόβος και πάθος
1992Τμήμα ηθώνυπαστυνόμος Άγγελος Ρόκος
1992Τμήμα ηθών: Γκρίζοι λύκοιΖάννας
1993Τμήμα ηθών: Το λούνα παρκ του φόβουυπαστυνόμος Άγγελος Ρόκος
1993Τμήμα ηθών:Παράνομο πάθος
1993Τμήμα ηθών: Η γυναίκα που χάθηκε
1995Πειρασμόςαστυνόμος Καραμπέτσος
1997Το τίμημα του πάθουςΝίκος Ξενίδης
1996-1997ΠαλίρροιαΚώστας
1997ΔιλήμματαΧρήστος
1998Νταντά για όλες τις δουλειέςΑλέξανδρος
2000Ταγκό για τρειςΜάριος
2000Βαθύ κόκκινοΣτέφανος
2001Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητοΚοσμάς (ή Επτάψυχος)
2002Τα φιλαράκιαΑνδρέας
2004-2007Η ώρα η καλήΣτέφανος Φωτιάδης
2007Super ΜπαμπάςΑνδρέας
2009Σ’ αγαπάω πάρκαρε

Σχόλια
Loading...