Ο Φίνος και η Finos Film (video)

Η εκπομπή «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» είναι αφιερωμένη στον κινηματογράφο και τον παραγωγό ΦΙΝΟ. Παρουσιάζονται πλάνα από ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που παρήγαγε η ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ. Ακολουθεί ανάλυση των δυσκολιών που υπήρχαν για τα γυρίσματα των ταινιών, με κυριότερο πρόβλημα την εξεύρεση πόρων.

Ο ίδιος ο ΦΙΝΟΣ μιλά για την σταρ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ και πώς την ανέδειξε.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι πληροφορίες που μας δίνει για τη δουλειά και τις απόψεις της.

Τη σχέση των δύο σχολιάζει και ο ηθοποιός ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ.

Ο ηθοποιός ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΤΣΑΣ που εργάστηκε για την εταιρεία μιλά για κείνη με τα καλύτερα λόγια, αφού και οι παραγωγές, αλλά και η ατμόσφαιρα των γυρισμάτων ήταν οι καλύτερες στην Ελλάδα.

Ο ηθοποιός υποστηρίζει ότι οι ηθοποιοί εκείνης της περιόδου που γύρισαν ταινίες με τον ΦΙΝΟ ανέπτυξαν ιδιαίτερα τον επαγγελματισμό τους. Στην εκπομπή γίνεται ακόμη ανάλυση του πώς δημιουργούνταν μία ταινία και ποια στάδια περνούσε μέχρι να βγει στην παραγωγή.

Στα πλαίσια των συνεντεύξεων παρεμβάλλεται και μια ιστορική αναδρομή του ελληνικού κινηματογράφου.

Η κατασκευή του Στούντιο ΑΛΦΑ απετέλεσε βασικό παράγοντα για την έναρξη της βιομηχανοποίησης του κινηματογράφου, αφού και ο ΦΙΝΟΣ για να μην περάσει σε δεύτερη μοίρα επέκτεινε την παραγωγή με καθαρά εμπορεύσιμα στοιχεία.

Για την εταιρεία μιλά, όμως, και ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, ο οποίος το 1975 ως δάσκαλος ξενάγησε τους μαθητές του στα νέα της στούντιο.

Σύμφωνα με το γνωστό σκηνοθέτη, μόνο στη συγκεκριμένη εταιρεία μπορούσε τότε να μάθει κάποιος μερικά σοβαρά πράγματα για την τεχνική διαδικασία της κινηματογραφικής ταινίας και αυτό διότι ο ΦΙΝΟΣ ήταν πολύ σχολαστικός με την τεχνική πλευρά μιας ταινίας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται επίσης στην τρίτη περίοδο του παραγωγού, όπου συνεργάστηκε με τον ΝΙΚΟ ΦΩΣΚΟΛΟ.

Η εκπομπή τελειώνει με την επίσκεψή της στα στούντιο της εταιρείας στους Αγίους Αναργύρους, όπου γυρίστηκαν οι ταινίες της δεύτερης και τρίτης περιόδου της ΦΙΝΟΣ.

 

 

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...