Οι Αναμνήσεις μας: Ο «Μουτζούρης» του Πηλίου..!!

0
11

Η σιδηροδρομική γραμμή του Πηλίου που φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του περίφημου «Μουντζούρη» , κατασκευάστηκε το 1896, για να συνδέσει το Βόλο με τις ακτές του Παγασητικού.

Με φάρδος γραμμής μόλις 60 εκατοστά…, το τραινάκι του Πηλίου αποτελεί στις μέρες μας ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής. Από το Βόλο μέχρι τα Λεχώνια, και κατά τη διάρκεια μιας μοναδικής διαδρομής μέσα από μικρές σήραγγες, πλούσια βλάστηση, και πάνω από τοξωτά πέτρινα γεφύρια, το τραινάκι διανύει μια διαδρομή 13 χιλιομέτρων, και 16 ακόμα μέχρι το σταθμό στις Μηλιές.

Έως το 1950 αποτελούσε μέσο μεταφοράς εμπορευμάτων αλλά και συγκοινωνίας, ώσπου το 1971 τέθηκε οριστικά εκτός λειτουργίας εφόσον είχε πλέον απαξιωθεί από τα μοντέρνα δίκτυα μεταφοράς.

Αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείτε, ειδικά Φθινόπωρο και Άνοιξη όπου το τοπίο είναι μαγικό….

Δείτε το video:

Αναδημοσίευση άρθρου απο το kirakatina.gr

Σχόλια
Αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!