Παππά Νέλλη

Νέλλη Παππά 

Η Νέλλη Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και σπούδασε σε σχολή μπαλέτου.
Το 1959 έδωσε εξετάσεις στην αρμόδια κριτική επιτροπή και πήρε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο.
Από το 1973 άρχισε να εργάζεται και ως τραγουδίστρια.
Το πραγματικό της όνομα είναι Παπαδοπούλου Δέσποινα. 

Φιλμογραφία

Μειδιάστε παρακαλώ (1988)
Αγιοι Κυπριανός και Ιουστίνη (1987)
Αγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος (1986)
Ο άνθρωπος λαχείο (1979)
Τα αδέλφια ορκίστηκαν εκδίκηση (1970)
Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969) [Βιολέτα]
Ο Στρατής παραστράτησε (1969) [Αθηνά Ξενάκη]
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου (1968) [Μαρίνα]
Λάουρα (1968) [Πολέτ]
Οι κολασμένοι (1966)
5.000 ψέμματα (1966) [Ντόρα Σωκρατίδου]
Ενας ζόρικος Δεκανέας (1964) [Ρένα]
Κραυγή (1964) [Μάρθα Ραζή]
Κάθε λιμάνι και καημός (1964)
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [Τζούλια]
Ίλιγγος (1963) [Ηρώ]
Λενιώ η βοσκοπούλα (1963) [Λενιώ]
Μίσος (1963) [Μαίρη]
Ο ανηψιός μου ο Μανώλης (1963) [Νίνα Παπακάτσικα]
Της κακομοίρας (1963) [Φιφίκα]
Ψευτοθόδωρος (1963) [Κατίνα] 
Η ελληνίδα και ο έρωτας (1962) [Ελένη] 
Η ωραία της Ρούμελης (1962) [Μαλάμω]
Οι τρεις σωματοφύλακες (1962)
Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός (1961) [Λία]
Στην Κύπρο, άρχισε η αγάπη μας (1960)[Μαρία (Μαρ΄τσα) Γώγου/Μαρία Βρανά, αδελφή Άλκη]
Λύγκος ο λεβέντης (1959)
Οι Κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα (1959) [Τζένη]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...