Μυράτ Ρίτα

Ρίτα Μυράτ

Η Ρίτα Μυράτ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1911. Σπούδασε στις δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Ελληνικού Ωδείου. Σύζυγος του ηθοποιού Αλέξανδρου Μυράτ που ήταν πρωτότοκος γιος της Κυβέλης και του Μήτσου Μυράτ. Κόρη τους η ηθοποιός Κυβέλη, γνωστότερη ως Κυβελίτσα. Ηθοποιός με πολύ μεγάλη καριέρα στο Εθνικό θέατρο. Πέθανε το 1985. 

Φιλμογραφία

Γαλάζια κεριά (1930)
Το λαγιαρνί (1930)
Η δούκισσα της Πλακεντίας  (1956) [Σοφία]
Ο λουστράκος (1962) [Άννα Μαρά]
Το μεγάλο μυστικό (1963)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχόλια
Loading...