Μια Ελληνίδα Στο Χαρέμι(1971)

Μια Ελληνίδα Στο Χαρέμι (1971)

 

Μια Ελληνίδα Στο Χαρέμι

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία με έντονα μουσικοχορευτικά στοιχεία, όπως συνήθιζε να βάζει ο Γιάννης Δαλιανίδης.

Ενώ είχε ήδη αρχίσει η παρακμή του ελληνικού κινηματογράφου και η πτώση των εισιτηρίων, ο Φιλοποίμην Φίνος αποφάσισε να γυρίσει αυτή την ταινία, που θεωρούνταν μια από τις μεγάλες παραγωγές για τα δεδομένα της εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σκηνές της ερήμου γυρίστηκαν στην περιοχή Γομάτι της Λήμνου.

Περίληψη

Η Ρένα, μια τηλεφωνήτρια σε μεγάλη επιχείρηση, προσπαθεί να συντηρήσει τον εαυτό της και τα δύο άνεργα και ξεμυαλισμένα αδέλφια της, έναν εφευρέτη και έναν μουσικό. Μετά από μια παρεξήγηση για ένα κερδοφόρο λαχείο, η Ρένα βρίσκεται στη Ρόδο μαζί με τα αδέλφια της, παριστάνοντας το μέντιουμ. Όταν τους παίρνουν είδηση, το σκάνε με ένα μικρό αεροπλάνο, το οποίο, όμως, πέφτει σε μια έρημο. Εκεί, συλλαμβάνονται και καταλήγουν στο χαρέμι ενός σεϊχη, στον οποίο η Ρένα θα αποκαλύψει, κατά τύχη, μια συνομωσία εις βάρος του και εκείνος θα εντυπωσιαστεί και θα την πάρει ως μοναδική του γυναίκα.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!
  • Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
  • Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης
  • Διάρκεια: 102΄
  • ‘Α Προβολή: 04 Ιανουαρίου 1971
  • Εισιτήρια: 455.385
  • Ηθοποιοί:
    Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Μαρία Ιωαννίδου, Γιώργος Γαβριηλίδης,Δημήτρης Καλλιβωκάς, Μαρία Μπονέλου, Βέτα Ξανθοπούλου, Πόπη Άλβα, Γιούλη Σταμουλάκη, Μαρία Μαρτίκα, Δήμητρα Σερεμέτη, Νάσος Κεδράκας, Ανθή Γούναρη, Αμίν Ιμπραήμ, Νίκος Γαροφάλλου, Νίκος Πασχαλίδης, Υβόνη Βλαδιμήρου, Γιώργος Χαραλαμπίδης,Υβόννη Μεταξάκη, Μαίρη Σπάθη, Νάσος Κατακουζηνός,Αντώνης Λιώτσης, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Γιάννης Νικολαϊδης, Κώστας Παύλου

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...