Χαλκιά Μαίρη

 

Μαίρη Χαλκιά

Η Μαίρη Χαλκιά γεννήθηκε το 1944 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966.

Έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά της ΥΕΝΕΔ ,»Η γειτονιά μας», ενσαρκώνοντας την «Ρέα’.

Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Πάνου Βέλια. Σήμερα ζει στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Φιλμογραφία

Ένας αλλά λέων (1988)
Ο Τσιτσιολίνος (1987)
Έλα τώρα… που λείπει ο άνδρας μου (1986)
Καυτά θρανία (1986)
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972)
Της ζήλειας τα καμώματα (1971)
Ηδονή και εκδίκηση (1970)
Για ένα ταγάρι δολάρια (1969)
Ο θαυματοποιός (1969)
Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969)
Γοργόνες και μάγκες (1968)
Η αρχόντισα κι ο αλήτης (1968)
Ο Κίτσος και τ’ αδέλφια του (1968)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
Ο πεθερόπληκτος (1968) 
Γαμπρός απ’ το Λονδίνο (1967)
Νύχτα γάμου (1967) [Λέλα]
Φουσκοθαλασσιές (1966)

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Σχόλια
Loading...