Μαίρη Λίντα & Μανώλης Χιώτης – Τα Κινηματογραφικά

Μαίρη Λίντα & Μανώλης Χιώτης

Του Ηλία Τάσκου.

Το 2006 η δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ κυκλοφορεί ένα συλλεκτικό βινύλιο με 10 κινηματογραφικά τραγούδια του Μανώλη Χιώτη.

Ο Μανώλης Χιώτης και η Μαίρη Λίντα υπήρξαν το μουσικό ζευγάρι που τραγούδησαν αλλά και έπαιξαν στις ταινίες που εμφανίστηκαν.

Πρωτοεμφανίστηκαν στη μεγάλη οθόνη τραγουδώντας το «Απότομα» στην κωμωδία «Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα»(1959).

«Λαός και Κολωνάκι»

Την ίδια χρονιά πραγματοποιούν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στον ελληνικό κινηματογράφο στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Λαός και Κολωνάκι».

Εδώ τραγουδούν το ομότιτλο σουξέ τους αλλά και το «Πάρε με στο τηλέφωνο». Στην κωμωδία «Οι Δοσατζήδες» ακούγεται από το ραδιόφωνο,

μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.Τα «Ηλιοβασιλέματα».

Η αριστοκρατική τους εμφάνιση και η ζωντάνια τους, τους καθιερώνει ως αστέρια πρώτου μεγέθους και οι κινηματογραφικοί παραγωγοί τους πληρώνουν με μεγάλη αμοιβή

που κάποιες φορές ξεπερνά και εκείνη των πρωταγωνιστών.

Η Λίντα και ηθοποιός του σινεμά!!!

Το 1960 ο Νίκος Τσιφόρος παρουσιάζει την ταινία «Τρεις κούκλες κι εγώ». Εδώ η Μαίρη Λίντα εμφανίζεται για πρώτη και τελευταία φορά ως ηθοποιός.

Φυσικά τραγουδά κιόλας. Το «Σπάστε 20 ποτήρια» του Μίμη Πλέσσα.

Χιώτης – Λίντα στη Φίνος Φιλμ…

Το 1962 το θρυλικό ζευγάρι περνά την πύλη της Φίνος Φιλμ και εκεί θα εμφανιστούν σε μια σειρά από πολύ καλές ταινίες δημιουργώντας μεγάλα τραγουδιστικά σουξέ.

Στον «Ατσίδα» τραγουδούν τα: «Η αγάπη μου δε σβήνει» και «Με κυνηγούν τα αδέλφια σου»(μαζί με το Ντίνο Ηλιόπουλο).

Στο «Δήμο από τα Τρίκαλα» ερμηνεύουν τα: «Θάλασσα μόνο κι ουρανός» και ο «Χασάν Αγάς» και στο «Φίλο μου το Λευτεράκη» τραγουδούν τις συνθέσεις του Γεράσιμου Λαβράνου: «Ζήσε» και «Κόκκινα Χείλια», τα μοναδικά κινηματογραφικά τους τραγούδια που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ σε δίσκο.

Στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Η βίλα των οργίων»(1964) κάνουν την τελευταία κοινή τους εμφάνιση στον κινηματογράφο.

Ο Γιώργος Μουζάκης τους εμπιστεύεται το «Κόκκινο Μαντήλι», που αργότερα το παρουσίασε στη δισκογραφία ο Γιάννης Βογιατζής.

Αν είσαι μάγκας!

Το «Αν είσαι μάγκας» πρωτακούστηκε στην κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης». Εκεί το ερμηνεύουν μαζί με το Θανάση Βέγγο και τη Μπέτυ Μοσχονά. Η ηχογράφηση της ταινίας ήταν ζωντανή και έτσι δε κυκλοφόρησε σε δίσκο όπως ακούστηκε στο φιλμ.

Ο Ελληνικός κινηματογράφος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημοτικότητα τους αφού τους χάρισε πλατιά αναγνωρισιμότητα.

Οι συμμετοχές τους σε ταινίες ξεπερνούν τις 25 και φυσικά δεν ήταν λίγες οι φορές που οι παραγωγοί έπαιρναν τα τραγούδια τους από προηγούμενες εμφανίσεις

και τα έβαζαν εμβόλιμα σε άλλες ταινίες, χωρίς να ρωτηθούν ποτέ οι ίδιοι!!!

 

Σχόλια
Loading...