Καζάν Βαγγέλης

Ο  Βαγγέλης Καζάν ήταν Έλληνας ηθοποιός χαρακτήρων, ο οποίος έπαιξε σε ρόλους καρατερίστα.

Γεννήθηκε το 1936 ή το 1938 ως Βαγγέλης Καζαντζόγλου στο Ναύπλιο. Η καριέρα του στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο διήρκεσε μισό αιώνα περίπου. Έκανε θεατρικές σπουδές στη σχολή του Μιχαηλίδη.

Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1960 και στον κινηματογράφο το 1953. Συνεργάστηκε πολλές φορές με το Θόδωρο Αγγελόπουλο και βραβεύτηκε με το βραβείο α΄ ανδρικού ρόλου στοΦεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1975, για το ρόλο του στην ταινία «Θίασος».Πέρα από την ηθοποιία, ο Καζάν είχε ασχοληθεί και με το στίβο, καθώς είχε λάβει μέρος σε αγώνες δρόμου. Πέθανε από καρκίνο, στις 10 Μαρτίου του 2008 στην Αθήνα.

Αναδημοσίευση άρθρου απο το:

Φιλμογραφία  

  • Από εξ μείναμε δυο (1953)
  • Οι τουρίστες (1963)
  • Η σωφερίνα (1964) ,,,,, κρατούμενος, φορτηγατζής
  • Γάμος αλά ….. εληνικά (1964)
  • Προδοσία (1964) ….. αστυνομικός
  • Ο ανήφορος (1964) …. υπάλληλος, υπεύθυνος αγγελιών
  • Ένα παιδί χωρίς όνομα (1964)
  • Δις διευθυντής (1964) …… επιστάτης σε οικοδομή
  • Διωγμός (1964) …. Χριστοφής
  • Ανεμοστρόβιλος (1964) …. Κωστής
  • Απαγωγή (1964) ….. σερβιτόρος
  • Κάθε λιμάνι και καημός (1964) …. Γιώργης
  • Προδοσία (1964) ….. αστυνομικός
  • Αδίστακτοι (1965)
  • Ο κλέφτης (1965)
  • Φτωχός αλλά τίμιος (1965)
  • Η μοίρα του αθώου (1965) …. αστυνομικός
  • Τζένη Τζένη (1965) ….. ένας ψηφοφόρος
  • Όταν σημάνουν οι καμπάνες (1965)
  • Διχασμός (1965) …. Γιωργής
  • Η αρτίστα (1966) ….. Βάγγος
  • Ξεχασμένοι ήρωες (1966) ….. Αντώνιος
  • Άδικη κατάρα (1967) ….. δικηγόρος πολιτικής αγωγής
  • Ο μεθύστακας του λιμανιού (1967) ….. Μιχάλης Βέργος
  • Ματωμένη γη (1967) ….. Σωτήρης
  • Ο αχόρταγος (1967) …. Κίμων, υποψήφιος γαμπρός
  • Εκείνος κι εκείνη (1967) …. μαντατοφόρος
  • Έρωτες στη Λέσβο (1967) …. Γιάννης
  • Τρούμπα 67 (1967) ….. Παπαδόπουλος
  • Κορίτσια στον ήλιο (1968) …. ιδιοκτήτης ξενοδοχείου
  • οικογένεια χωραφά (1968)
  • Το κανόνι και τ’ αηδόνη (1968) …. μαυραγορίτης
  • Αργυρώ η προδομένη τσελιγκοπούλα (1968)
  • Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
  • Ας με κρίνουν οι γυναίκες (1968) ….. Κώστας Γεωργίου
  • Η Οδύσσεια ένος ξεριζωμένου (1969)
  • Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
  • Η δίκη ενός αθώου (1969) ….. συνήγορος πολιτικής αγωγής
  • Ορατότης μηδέν (1969) …. Γεράσιμός
  • Ζαβολιές (1969) …… Αλέξης
  • Αδιέξοδο (1970) …… Λουκάς μακρής
  • Η πρόκληση (1970) ….. χωροφύλακας
  • Η ανταρσία των δέκα (1970) …. ένας της παρέας
  • Όσο υπάρχει έρωτας (1970)
  • Η σκλάβα (1970) …. πελάτης
  • Ένας υπέροχος άνθρωπος (1971) …… πελάτης
  • Τα βήματα της φωτιάς (1971) ….. Βάγγος
  • Μια βοσκοπούλα αγάπησα (1971)
  • Ερωτομανείς (1971) ….. Λουκάς Ορφανός
  • Αμαρτωλές σχέσεις (1972)
  • Στον ίλιγγο της αμαρτίας (1972)
  • Ο ιπποκράτης και η δημοκρατία (1972) ….. Εύδημος
  • Λυσιστράτη (1972) ….. σπαρτιάτης στρατιώτης – γκαστρωμένη γριά
  • Μέρες του ΄36 (1972) ….. Βασανιστής
  • Λάβετε θέσεις (1973) ….. Ανδρέας Δημόπουλος
  • Δαίμονες της βίας και του σεξ (1973) ….. Μάσια
  • Ιωάννης ο βίαιος (1973) ….. Κώστας Γιαννόπουλος, αστυνομικός
  • Ένας νομοταγής πολίτης (1974) …… Φίλιππός, υπάλληλος τεχνικού γραφείου
  • Άγουρη σάρκα (1974) ….. Παπούλας
  • Τα χρώματα της λιριδος (1974) …… Γιώργος Κούκουλας
  • Ο θίασος (1975) …… Αίγυσθος, κατάσκοπός
  • Το κελί μηδέν (1975)
  • Μεταμορφώσεις (1975) ….. Βαγγέλης
  • Μάης (1976) ……
  • Οι κυνηγοί (1977) ….. ξενοδόχος
  • Κλειστό παράθυρο (1977) …… Μέλιος
  • Η καγκελόπορτα (1978) …… Αντώνης
  • Η χρυσομακκούσα (1978) ……..
  • Υπόθεση Πολκ (1978) …… αστυνομικός
  • Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980) …… ταγματάρχης Γεώργος Παπαδόπουλος
  • Ψάχνοντας για την Πηνελόπη (1981)
  • Το παζάρι (1983) ….. εργοστασιάρχης
  • Το τραγούδι της επιστροφής (1983)
  • Έχουν να δουν τα μάτια μου (1984) …. Λευτέρης Δημόπουλος
  • Τοπίο στην ομίχλη (1988)
  • Φάκελος Πολκ στον αέρα (1988) …… αστυνομικός
  • Γάμος στο περιθώριο (1989) ……. Αριστείδης Στεφανίδης
  • Το πέρασμα (1989)
  • Το σημαντικότερο παιχνίδι (1992)
  • Τέλος εποχής (1994) ….. Φώτης Βαμβακάς
  • Το σπίτι στην εξοχή (1994)
  • Τα πουλιά με το χρώμα του φεγγαριού (1994) ……. βιομήχανος
  • Η αυλή με τα σκουπίδια (1994)
  • Το βλέμμα του Οδύσσέα (1995)
  • Παραλάβατε διορισμόν – The assignment (1996)

Σχόλια

Ο ellinikoskinimatografos.gr σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις. Γι αυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.