Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στα τραγούδια της Μελίνας!!!

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Του Ηλία Δ.Τάσκου.

Πολλοί είναι εκείνοι ,που κατά καιρούς, με έχουν κατηγορήσει ότι έχω εμμονή με τους παλιούς καλλιτέχνες.

Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να γράψω για μια νέα τραγουδίστρια με ξεχωριστή πορεία. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Με πολλές συμμετοχές σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μπήκε από  μικρή στο χώρο του θεάματος.

Κόρη του Γιάννη Ζουγανέλη και της Ισιδώρας Σιδέρη άρχισε να ηχογραφεί και παιδικά τραγούδια.

Το πρώτο της επαγγελματικό βήμα στο χώρο του τραγουδιού ήταν η συμμετοχή της στη 2η ακρόαση νέων καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου

και ήταν μία από τους έξι ερμηνευτές από τους 350 που προκρίθηκαν και συμμετείχαν και στο album της 2ης ακρόασης.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 2008 με τον τίτλο «Έλα».

Το 2009 ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Life & Style γυναίκα της χρονιάς ενώ ερμήνευσε το τραγούδι «Είναι η αγάπη» από το σάουντρακ της τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί».

«Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς»: ένας δίσκος – κόσμημα!

Από τους καλύτερους δίσκους των τελευταίων χρόνων και ίσως ο καλύτερος της Ελεωνόρας είναι σίγουρα το διπλό άλμπουμ «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς – Τα τραγούδια της Μελίνας».

Μια ζωντανή ηχογράφηση από το Θέατρο Ηρώδου Αττικού.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη αναμετρήθηκε με τα τραγούδια της Μελίνας.

Με τα τραγούδια του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Ξαρχάκου, του Τσιτσάνη, του Κουρτ Βάιλ και κατάφερε να μας συγκινήσει.

Κατάφερε να τα κάνει να στέκουν σήμερα λαμπερά και αληθινά.

Κατάφερε να τα ακούμε με τη φωνή της. Κατάφερε να φέρει ένα σπάνιο ρεπερτόριο στα αυτιά του νεώτερου κοινού που την ακολουθεί.

Και κατάφερε με τις ενορχηστρώσεις και με απόλυτο σεβασμό σε αυτά να τα φέρει στο σήμερα.

Δισκογραφία Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ελα» (2008)

«Έξοδος 2» (2010)

«Είπα στους φίλους μου» (2011)

«Μετακόμιση τώρα» (2013)

» Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» (2014)

«Μ΄αγαπούσες και άνθιζε» (2015)

Σχόλια
Loading...