Ευαγγέλου Μαίρη

Η Μαίρη (Μαιρούλα) Ευαγγέλου είναι Ελληνίδα ηθοποιός και γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου 1953.

Ήταν κόρη του Αποστόλη Ευαγγέλου και της Ανθούλας Νικολοπούλου.

Σε μικρή ηλικία εμφανίστηκε σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες έχοντας το ρόλο του παιδιού.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη, το 1974.

Την περίοδο 1974-1981 έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά Λούνα Παρκ του Μίνου Αργυράκη.

Παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποίο Νίκο Δαδινόπουλο, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο Λούνα Παρκ.

Έχει ένα γιο, τον Άλκη, ο οποίος είναι σκηνοθέτης.

Φιλμογραφία

Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971) [Άννα Αποστόλου]
Το θαύμα της Μεγαλόχαρης (1965) [Λίζα Μερκάτη]
Ένα παιδί χωρίς όνομα (1964)
Χωρίς γονείς και αδέλφια (1964) [Αννούλα]
Αγάπησα και πόνεσα (1963) [(μικρή)]
Έτσι ήταν η ζωή μου (1963) [(μικρή)]
Μάνα γιατί με γέννησες (1963) [Τασία]
Πληγωμένες καρδιές (1963) [Μαιρούλα]
Αγνή κι ατιμασμένη (1962)
Η Ελληνίδα και ο Έρωτας (1962)
Κλάψε φτωχή μου καρδιά (1962)
Όταν ξυπνά το παρελθόν (1962)
Μάνα μου, παραστράτησα (1961) [Αννούλα]

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.


Σχόλια

Ο ellinikoskinimatografos.gr σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις. Γι αυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.