Εν Ελλάδι: Το Αστεροσκοπείο στο Θησείο

0
19

Από τα πρώτα κτίσματα που κόσμησαν την Παλιά Αθήνα, ήταν και το Αστεροσκοπείο κοντά στο Θησείο και μάλιστα, σε θέση όπου, όπως πίστευαν, ο Μέτων ο Αθηναίος έκανε τις αστρονομικές του παρατηρήσεις τα αρχαία χρόνια.

Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι το ξενοδοχείο «Ανατολή» της Αιόλου, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, είχε φιλοξενήσει αρχικά τις υπηρεσίες του Αστεροσκοπείου. Γι’αυτό και ο ιδιοκτήτης της «Ανατολής», Πολυζώης Πικόπουλος, κορδωνόταν όταν άκουγε το παρατσούκλι της επιχείρησής του: «Ξενοδοχείον των Αστέρων».

Σχόλια
Αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!