Οι Θαλασσιές Οι Χάντρες (1967)

 

Οι Θαλασσιές Οι Χάντρες

Μετά τη διεθνή επιτυχία της ταινίας «Διπλοπενιές» από την εταιρία Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης, ο Φίνος επιβάλλει στον Δαλιανίδη να βάλει περισσότερα Ελληνικά στοιχεία στα μιούζικαλ και να καταργήσει το σινεμασκόπ. Στόχος ήταν η ξένη αγορά και η απόφαση του Φίνου λειτούργησε.

Η ταινία προβλήθηκε στις Κάννες με τίτλο «Les Perles Grecques» και δημιούργησε μεγάλη αίσθηση, αφού οι παπαράτσι κυνηγούσαν τη Ζωή Λάσκαρη για να απαθανατίσουν κάθε της κίνηση. Λίγο αργότερα, η ταινία προβλήθηκε μεταγλωττισμένη στη Γαλλία.

Η Μαίρη Χρονοπούλου και ο Φαίδων Γεωργίτσης εμφανίζονται για πρώτη φορά σε μιούζικαλ, ενώ η Μάρθα Καραγιάννη καθιερώνεται ως κωμικός.

Στο τραγούδι «Crazy Girl», η φωνή της Ζωής Λάσκαρη ντουμπλάρεται από την Αλέκα Κανελλίδου.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Περίληψη

Ο πλανόδιος μικροπωλητής τουριστικών ειδών Κώστας, θα συναντηθεί με τον Ελληνοαμερικάνο επιχειρηματία Τζίμυ και θα τον βοηθήσει να ανοίξουν μια μπουάτ για τουρίστες στην Πλάκα. Ο Φώτης, είναι πρώτο μπουζούκι στην ταβέρνα του «Αποστόλη» και εμφανίζεται μαζί με τον Μεμά και τις τραγουδίστριες Σοφία και Μαρκησία, που είναι παράφορα ερωτευμένες μαζί του. Κάποια μέρα, όμως, στην γειτονιά τους ανοίγει ένα νέο κέντρο με μοντέρνα μουσική στο οποίο τραγουδάει ένα γυναικείο συγκρότημα με τραγουδίστρια την Μαίρη. Η σύγκρουση στα είδη μουσικής που υπηρετούν ο Φώτης και η Μαίρη είναι μεγάλη, αλλά ο έρωτας θα έρθει για να λύσει κάθε διαφορά…

  • ‘Α Προβολή: 20 Φεβρουαρίου 1967
  • Εισιτήρια: 531.287
  • Ηθοποιοί:
    Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Μαίρη Χρονοπούλου,Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Νανά Σκιαδά,Άρης Μαλιαγρός, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Νίκος Φέρμας, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Μαίρη Μεταξά,Νίκος Παπαναστασίου, Χρήστος Δοξαράς, Γκόλφω Μπίνη,Άννα Σταυρίδου, Αλέκος Κουρής, Βύρων Σέρρης, Ανδρέας Τσάκωνας, Ειρήνη Τούσκα, Πόπη Γιαμαρέλου, Μαίρη Γιαμαρέλου, Γαλήνη Κάσσου

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...