Κοινωνία Ώρα Μηδέν(1966)

Κοινωνία Ώρα Μηδέν (1966)

 

Κοινωνία Ώρα Μηδέν

Πρόκεται για μια από τις καλύτερες ταινίες του Νίκου Κούρκουλου, σε έναν ακόμη δυναμικό ρόλο, στηριζόμενος στο μοναδικό σενάριο του Νίκου Φώσκολου.

Ο Κούρκουλος είχε θέσει ως όρο να έχει παρτενέρ του στην ταινία την Μαίρη Χρονοπούλου.

Εξαιρετική δουλειά σε αυτή την ταινία κάνει και ο μακιγιέρ Νίκος Ξεπαπαδάκος, ο οποίος με τα σχεδόν πρωτόγονα μέσα που υπήρχαν τότε σε θέματα μακιγιάζ στην Ελλάδα, κατάφερε να δημιουργήσει τα καμένα από την συντριβή του αεροπλάνου θύματα, που βλέπει ο ήρωας σαν εφιάλτη στον ύπνο του.

Περίληψη

Ο Άγγελος Μουρούζης έχει αποταχθεί από την Αεροπορία και ως αποτέλεσμα το έχει ρίξει στο ποτό και τη χαρτοπαιξία. Όταν όμως ένα επιβατικό αεροπλάνο συντρίβεται στο έδαφος και από τους επιβάτες δεν διασώζεται παρά μόνο μια γυναίκα, ο αδελφός του Μουρούζη, που είναι αρχηγός της Πολιτικής Αεροπορίας, τον τοποθετεί επικεφαλή της επιτροπής που ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος. Ο σκοπός του αδελφού του είναι πονηρός, μιας και εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα και αποσκοπεί να συγκαλύψει τα αίτια του δυστυχήματος. Όμως ο Άγγελος διεξάγει κανονικά τις ανακρίσεις, στην πορεία των οποίων αποδεικνύεται πως το αεροπλάνο δεν πληρούσε τους όρους ασφαλείας.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!
  • Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
  • Σενάριο: Νίκος Φώσκολος
  • Διάρκεια: 107΄
  • ‘Α Προβολή: 05 Δεκεμβρίου 1966
  • Εισιτήρια: 596.289
  • Ηθοποιοί:
    Νίκος Κούρκουλος, Μαίρη Χρονοπούλου, Φλωρέττα Ζάννα, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ζώρας Τσάπελης, Λιάκος Χριστογιαννόπουλος, Κώστας Καζάκος, Τασσώ Καββαδία, Σούλα Αθανασιάδου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Θόδωρος Έξαρχος, Γιώργος Μπέλλος, Δημήτρης Μπισλάνης, Αλέκος Ουδινότης, Χρήστος Δαχτυλίδης, Νίκος Πασχαλίδης, Φάνης Χηνάς, Χρήστος Δοξαράς, Χριστόφορος Ζήκας, Ρίτσα Σπανού, Γιάννης Ιωαννίδης, Νίκος Μπίνας, Νίκος Χαλκιάς, Θωμάς Κωνσταντινίδης, Βύρων Πάλλης
  • Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης
  • Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος

 

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...