Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό απο την ταινία, Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια

Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Νίκου Τσιφόρου και του Πολύβιου Βασιλειάδη «Οι Γυναίκες Προτιμούν τους Σκληρούς».

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Το έργο αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα του ελληνικού κοινου διαχρονικά, ενώ ανέδειξε την έξοχη Μαίρη Αρώνη με το ρόλο της ως «Πάστα Φλώρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρόλο της «Πάστα Φλώρα» είχε προτείνει αρχικά ο Φίνος στην Ρένα Βλαχοπούλου, αλλά εκείνη αρνήθηκε, μη θέλοντας να παίξει τη μητέρα της Καρέζη για λόγους γυναικείας φιλαρέσκειας.

Η ταινία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της Τζένης Καρέζη, με ένα μεγάλο μουσικοχορευτικό φινάλε σε μια χάρτινη Βενετία, όπου ο Γιάννης Βογιατζής τραγουδάει στα ιταλικά το τραγούδι «Η πρώτη μας νύχτα», το οποίο είχε πρωτοτραγουδήσει ο Λάκης Παυλίδης στα ελληνικά, στην ταινία «Μερικοί το Προτιμούν Κρύο».

Κορυφαία ατάκα της Μαίρης Αρώνη, σε πρόταση της Καρέζη να κάνει δίαιτα με σαλάτες: «Και οι αγελάδες τρώνε σαλάτες, αλλά είναι τετράπαχες!»

Περίληψη

Η Μίκα είναι μια νεαρή γυναίκα που ζει σε μια τρελή… οικογένεια. Η μητέρα της, η Πάστα Φλώρα, είναι αλλοπαρμένη, η μικρή της αδελφή ανεξέλεγκτη και ο σχεδόν διαζευγμένος με τη μητέρα της πατέρας, είναι καλός αλλά δειλός. Ενώ είναι αρραβωνιασμένη με τον Μίκη, μια μέρα πριν το γάμο τους, πηγαίνει στη Βενετία και παντρεύεται τον Ανδρέα, ο οποίος αφού ανακαλύπτει την φύση της οικογένειας της, χωρίζει την Μίκα και αναλαμβάνει να τους λογικέψει.

  • Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
  • Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος
  • Διάρκεια: 101΄
  • ‘Α Προβολή: 25 Οκτωβρίου 1965
  • Εισιτήρια: 521.134
  • Ηθοποιοί:
    Τζένη Καρέζη, Μαίρη Αρώνη, Αλέκος Αλεξανδράκης,Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Λίλη Παπαγιάννη,Αλέκος Τζανετάκος, Κατερίνα Γώγου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Ελένη Κριτή,Μαρία Μαρτίκα, Νάσος Κεδράκας, Μπάμπης Ανθόπουλος,Γιώργος Γρηγορίου, Μιχάλης Μπαλλής, Βαγγέλης Τραϊφόρος, Αρετή Ανδρέου

Photo Gallery

 

 

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...