Μια Ζωή Την Έχουμε(1958)

Μια Ζωή Την Έχουμε (1958)

 

Μια Ζωή Την Έχουμε

Πρόκειται για την πιο ακριβή παραγωγή της Finos Film μέχρι τότε, με τη διάσημη Ιταλίδα ηθοποιό ελληνικής καταγωγής, Υβόν Σανσόν, να συμπρωταγωνιστεί δίπλα στον ταλαντούχο Δημήτρη Χόρν.

Αρχικοί πρωταγωνιστές της ταινίας ήταν ο Βασίλης Λογοθετίδης και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, όμως αφενός ο Λογοθετίδης ήταν πολύ άρρωστος και δεν μπορούσε να παίξει, αφετέρου ο ρόλος της Αλίκης αποφασίστηκε τελικά να δοθεί σε Ευρωπαία σταρ για να προωθηθεί η ταινία στο εξωτερικό.

Το πραγματικό επίθετο της Υβόν Σανσόν ήταν Σαπουντζάκη και επειδή ήξερε να ψελλίζει μόνο λίγα ελληνικά, ντουμπλαρίστηκε από την ηθοποιό Θεανώ Ιωαννίδου.

Το τραγούδι «Και ο Μήνας έχει Εννιά» του Μιχάλη Σουγιούλ, από τους στίχους του οποίου πάρθηκε και ο τίτλος της ταινίας, ερμηνεύεται από τον Νίκο Γούναρη, γνώρισε τεράστια επιτυχία και ακούγεται μέχρι σήμερα.

Περίληψη

Ένας φτωχός και δειλός ταμίας μιας τράπεζας, ανακαλύπτει το εξαιρετικά μεγάλο χρηματικό ποσό των 1.101.101,10 δραχμών ως πλεόνασμα. Ενώ αρχικά σκοπεύει να το αναφέρει, η συμπεριφορά του διευθυντή της τράπεζας απέναντί του, τον ωθεί τελικά στο να το καταχραστεί. Ξοδεύει αφειδώς τα χρήματα με την φιλοχρήματη ερωμένη του αφεντικού του, μέχρι που αποκαλύπτεται και καταλήγει στην φυλακή. Εκεί, θα αρχίσει η εξιστόριση των γεγονότων στον φύλακα του κελιού του. Καθώς, όμως, αναμένει τη δίκη του, ανακαλύπτει ότι από ένα παιχνίδι της τύχης, έχει μια ολοκληρη περιουσία στην κατοχή του, και έτσι καταφέρνει να ξεπληρώσει το χρέος του και να φύγει για το εξωτερικό.

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!
  • Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβέλλας
  • Σενάριο: Γιώργος Τζαβέλλας
  • Διάρκεια: 111΄
  • ‘Α Προβολή: 08 Μαΐου 1958
  • Εισιτήρια: 98.584
  • Ηθοποιοί:
    Δημήτρης Χορν, Υβόν Σανσόν, Βασίλης Αυλωνίτης,Χρήστος Τσαγανέας, Περικλής Χριστοφορίδης,Λαυρέντης Διανέλλος, Κούλης Στολίγκας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Γιώργος Δαμασιώτης, Χάρις Καμίλλη, Τζόλυ Γαρμπή, Σταύρος Ιατρίδης, Θανάσης Τζενεράλης, Γιάννης Ιωαννίδης, Ράλλης Αγγελίδης,Νίκος Φέρμας, Λάκης Σκέλλας, Eberhard Winvherach,Νανά Γκάτση, Λιάνα Μιχαήλ, Νίκη Λινάρδου, Μπέμπα Μπέλα

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...