Με Φόβο Και Πάθος(1972)

Με Φόβο Και Πάθος (1972)

 

Με Φόβο Και Πάθος

Πρόκειται για την τελευταία μεγάλη επιτυχία της συνεργασίας του Νίκου Φώσκολου με το Νίκο Κούρκουλο – μια συνεργασία που κατάφερε να γράψει χρυσή ιστορία στις σελίδες της Finos Film.

Ο Νίκος Κούρκουλος διαφωνούσε σχετικά με το ποιά ηθοποιός θα ήταν η συμπρωταγωνίστριά του: εκείνος ήθελε την Μαρία Σκούντου, ενώ ο Φώσκολος προτιμούσε την Ελένη Ερήμου. Τη λύση έδωσε ο Φίνος, ο οποίος πρότεινε να γυρίσουν από μια σκηνή με την καθεμιά ως πρωταγωνίστρια. Ήταν η σκηνή της φυλακής, με τον ίδιο φακό και τον ίδιο διάλογο. Ο Φίνος μετά από ιδιωτική προβολή επέλεξε την Ερήμου, ως πιο κινηματογραφική.

Περίληψη

Ένας νεαρός ανακριτής ανακαλύπτει ότι έχει οδηγήσει μάλλον άδικα την παλιά του αγαπημένη στη φυλακή με την κατηγορία του φόνου του συζύγου της. Αποφασίζει να ερευνήσει ξανά την υπόθεση, με τη βοήθεια ενός άγνωστου και σκοτεινού τύπου, για να ανακαλύψει ότι έχει στηθεί εις βάρος του μια ολόκληρη πλεκτάνη από την οικογένεια της κοπέλας.

  • Σκηνοθεσία: Νίκος Φώσκολος
  • Σενάριο: Νίκος Φώσκολος
  • Διάρκεια: 111΄
  • ‘Α Προβολή: 03 Ιανουαρίου 1972
  • Εισιτήρια: 372.819
  • Ηθοποιοί:
    Νίκος Κούρκουλος, Μάνος Κατράκης, Ελένη Ερήμου,Γιώργος Μούτσιος, Βασίλης Ανδρονίδης, Μαρία Αλκαίου,Άννα Γεραλή, Γρηγόρης Βαφιάς, Γρηγόρης Ευαγγελάτος,Θάνος Γραμμένος, Κώστας Καραγιώργης, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Νίκος Παπαναστασίου, Νίκος Παπαχρήστος, Γιώργος Ζαϊφίδης, Γιώργος Χελιδονίδης,Άρης Τσιούνης, Λάμπρος Κοτσίρης, Χρήστος Δαχτυλίδης,Ρένα Καλτσά, Δημήτρης Παπαγιάννης, Μιχαήλ Μιχαήλ,Κώστας Παπαχρήστος, Γιώργος Κόκκαλης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Κάφκας, Εύα Μουστάκα,Μανώλης Δεστούνης

 

 

Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...