Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και βίντεο με την μουσική απο την ταινία, «Ο ξυπόλητος Πρίγκηψ»

0
38

Το 1966 ο Γιάννης Δαλιανίδης μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το θεατρικό έργο του Λάκη Μιχαηλίδη και του Γιώργου Κατσαμπή «Ο Πρίγκιπας της Ελενίτσας».

Η ταινία παίρνει το τίτλο «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ» με το στόρι να είναι επηρεασμένο από την έλευση πολλών πλουσίων Αράβων στην Ελλάδα εκείνη την εποχή, οι οποίοι συνήθιζαν να μοιράζουν ρολόγια στους υπαλλήλους των ξενοδοχείων.

Άρτια παραγωγή της Φίνος Φιλμ με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη να κλέβει τη παράσταση ειδικά στη σκηνή που χορεύει σαν γοργόνα μέσα στο γαλάζιο της φόρεμα με το τυρμπάν στο κεφάλι.

Τη μουσική γράφει ο Μίμης Πλέσσας, με το σάουντρακ να μην έχει εκδοθεί ποτέ!!!

📽  Video

 

https://youtu.be/kgyqZM_MUIE

Ευχαριστούμε πολύ τον δημοσιογράφο Ηλία Δ. Τάσκου για το υλικό που μας έδωσε.


Σχόλια
Αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!