Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και βίντεο με την μουσική απο την ταινία, «Aliki my love»

23 Μαρτίου 1964:στην Αθήνα κάνει πρεμιέρα η ταινία «Aliki my love» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Εισπρακτικά συγκεντρώνει 235.890 εισιτήρια, μικρός αριθμός για ταινία της Αλίκης και έρχεται 14η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς.

Για την ιστορία στο εξωτερικό η ταινία προβλήθηκε με τον τίτλο «Aliki My Love», στην Ελλάδα με τον τίτλο «Αλίκη»και σε Ισπανόφωνες χώρες με τον τίτλο «Aliki Mi Amor».

Η ιστορία της ταινίας, με την μορφή σινε-ρομάντσου, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Θησαυρός» για 19 εβδομάδες.

Σήμερα, δεκαετίες μετά τη πρώτη προβολή της, και χωρίς να έχει παιχτεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση,η Φίνος Φιλμ προχώρησε στην αποκατάσταση της ταινίας και πολύ σύντομα θα την δούμε σε ψηφιακή μορφή!!!

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Μάνος Χατζιδάκις.

Κάποια από τα μουσικά θέματα υπήρξαν δάνεια από την «Μανταλένα» (1960), όμως το σύνολο της μουσικής ήταν πρωτότυπο και το σάουντρακ ήταν για αρκετά χρόνια δυσεύρετο αφού τότε δεν κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά.

Η Αλίκη τραγουδά τα: «Θαλασσοπούλια μου», «Νάνι του Ρίγα το παιδί» και το «Τραγούδι της Σειρήνας» (όλα με στίχους του σπουδαίου Νίκου Γκάτσου).

Στην έκδοση που σας παρουσιάζω υπάρχουν όλα τα τραγούδια (και τα χορωδιακά) αλλά και οι μουσικές γέφυρες.

Το εξώφυλλο είναι δημιούργημα του Ηλία Τάσκου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook.
Ακολουθήστε μας στο Facebook.

📽 Video

Ευχαριστούμε πολύ τον δημοσιογράφο Ηλία Δ. Τάσκου για το υλικό που μας έδωσε.


Σχόλια

Ο ellinikoskinimatografos.gr σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις. Γι αυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.