Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και βίντεο με την μουσική απο την ταινία, «Το παρελθόν μιας γυναίκας»

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

«Το παρελθόν μιας γυναίκας» του Γιάννη Δαλιανίδη στηρίζεται πάνω στο δυνατό σενάριο του Νίκου Φώσκολου, που θυμίζει ταινίες νουάρ αγωνίας του 1940.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία αποτελεί κατά κάποιο τρόπο μελέτη πάνω στο κοινωνικό ζήτημα του πόσο βαρύνει στις επιλογές ενός άνδρα, το παρελθόν μιας γυναίκας.

Το φιλμ στο μεγαλύτερο μέρος του είναι γυρισμένο στη Ραφήνα.

Η οθόνη ανοίγει στους τίτλους με ένα εντυπωσιακό πλάνο από την γνωστή άκρα «Μύτη της γριάς», ενώ δεσπόζει το εκκλησάκι του Αη Νικόλα(εκεί έγιναν γυρίσματα και σε μια άλλη ταινία της Φίνος Φιλμ,το «Μικρό Δραπέτη»).

Την παράσταση κλέβει η Ελένη Ζαφειρίου με την επιβλητική της παρουσία στο ρόλο της μάνας – ένα ρόλο που συνήθιζε να παίζει με μοναδικό τρόπο

Η Μαίρη Χρονοπούλου,ίσως στον καλύτερο κινηματογραφικό της ρόλο,ερμηνεύει και δυο υπέροχα τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Τις μουσικές γέφυρες του έργου γράφει ο μοναδικός Κώστας Καπνίσης, ο οποίος καθόρισε με τη μουσική του σε μέγιστο βαθμό την αξία και βαρύτητα των ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών, συμβάλλοντας στην διατήρησή τους στο χρόνο.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου 1968 και έκοψε 377.188 εισιτήρια στις αίθουσες Α΄προβολής.

Video

https://youtu.be/EVLXkTPOXqE

Ευχαριστούμε πολύ τον δημοσιογράφο Ηλία Δ. Τάσκου για το υλικό που μας έδωσε.


Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

 

Σχόλια
Loading...