Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και βίντεο με την μουσική απο την ταινία, «Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα»

0
29

Μια άκρως επιτυχημένη παραλλαγή του κλασικού παραμυθιού της Χιονάτης είναι η ταινία του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα».

Γυρίστηκε το 1960 με πρωταγωνίστρια τη Τζένη Καρέζη και με τη συμμετοχή 7 γιγάντων της ελληνικής κωμωδίας: Ορέστης Μακρής, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης, Χρήστος Ευθυμίου, Μίμης Φωτόπουλος, Νίκος Σταυρίδης και Αλέκος Λειβαδίτης.

Τη μουσική και τα τραγούδια υπογράφει ο Μίμης Πλέσσας.

Αρχικά, οι δυο συμπαραγωγοί απευθύνθηκαν στον Φίνο, ο οποίος έκρινε ότι δεν θα πετύχει, λόγω των πολλών μεγάλων ονομάτων. Θεώρησε ότι οι «γκρίνιες» ήταν το λιγότερο που έπρεπε να αντιμετωπίσει. Ήταν από τις λίγες φορές που έπεσε έξω….

Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 26 Δεκεμβρίου του 1960 και έκοψε περίπου 90.000 εισιτήρια. Κατετάγη πέμπτη, πιο δημοφιλής ανάμεσα στις εκατό ταινίες εκείνης της χρονιάς….

📽 Video

https://youtu.be/cDgQZrfYiNg

Ευχαριστούμε πολύ τον δημοσιογράφο Ηλία Δ. Τάσκου για το υλικό που μας έδωσε.


Σχόλια
Αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!