Ενδιαφέρουσες πληροφορίες και βίντεο με την μουσική απο την ταινία, «Τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι»

Στείλε μας το δικό σου άρθρο!!!

Η ταινία «Τα Δύο Πόδια Σε Ένα Παπούτσι» προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών-Πειραιώς-προαστίων το 1969 και έκοψε 174.693 εισιτήρια.

Πρώτος πρωταγωνιστικό ρόλος για την Νόρα Βαλσάμη, μετά από τρία χρόνια στην Φίνος Φιλμ και ιδιαίτερα σημαδιακή ταινία για την προσωπική ζωή της ηθοποιού, μια και εδώ μπλέχτηκε το ειδύλλιο μεταξύ της πρωταγωνίστριας και του σκηνοθέτη που κατέληξε σε έναν ευτυχισμένο γάμο που διαρκεί μέχρι σήμερα.

Ο σκηνοθέτης βέβαια υπέγραψε την ταινία ως Δημήτρης Μήκας, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ο Ερρίκος Ανδρέου, σύζυγος μέχρι σήμερα της Νόρα Βαλσάμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική ταινία όπου κάποιοι από τους άντρες ηθοποιούς της είναι ντουμπλαρισμένοι και δεν ακούγονται οι πραγματικές φωνές τους -η φωνή που βγαίνει από το στόμα του Λάκη Κομνηνού είναι του Αλέκου Αλεξανδράκη- κι αυτό είναι παράξενο, γιατί ο Φίνος ακόμα και στις αρχές της εταιρείας στα χρόνια του 1940 επέμενε για σύγχρονη φωνοληψία και όχι για ντουμπλάρισμα.

Το σάουντρακ της ταινίας δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Περιέχει υπέροχα ορχηστρικά κομμάτια και ένα χασάπικο του Νότη Μαυρουδή με το τίτλο «Το Φουστάνι Το Καλό» (Στην Κρεμάστρα Την Παλιά) με το Γιάννη Πουλόπουλο. Και το τραγούδι δεν δισκογραφήθηκε ποτέ.

? Video

https://youtu.be/3R3sfwYQgrg

Ευχαριστούμε πολύ τον δημοσιογράφο Ηλία Δ. Τάσκου για το υλικό που μας έδωσε.


Επεξεργασία ηθοποιών


Επεξεργασία παρασκηνίου

Σχόλια
Loading...